ویزای توریستی برای والدین مهاجران


پدربزرگ و مادربزرگ در کنار نوه هایکی از مشکلاتی که مهاجران به کانادا – بخصوص مهاجران جوان – با آن دست و پنجه نرم می کنند مشکل دوری از والدینشان است. نوه ها در اینجا به دنیا می آیند بدون آنکه پدر بزرگ و مادر بزرگ در کنارشان باشند. نوه ها بزرگ می شوند بدون آنکه بابابزرگ و مامان بزرگ دست نوازش برسرشان بکشند و لوسشان کنند. حتی ابزار نوین نظیر تماس های ویدئویی از طریق اینترنت مرهمی جدی بر زخم فراق نیست. چاره، دیدار عزیزان از نزدیک است و بس. به همین دلیل هم هست که مسافرت از کانادا به ایران و بالعکس امری اجتناب ناپذیر می نماید. وقتی پای مسافرت از کانادا به ایران پیش می آید معمولا بزرگترین مانع، هزینه های سنگین سفر و گرفتاری های کاری است. در مقابل وقتی صحبت از مسافرت از ایران به کانادا پیش می آید، دیوی از چراغ سر بیرون می کشد که نام نحسش “ویزا” است.

ویزا، ویزا، ویزا… این معضل همیشگی و این دردسر عظیم تا زمان دریافت اقامت دائم با پدران و مادران افراد مهاجر همراه است. مشکل اینجاست که برای دریافت اقامت دائم این عزیزان باید وضعیت مالی مناسبی داشت و معمولاً از زمان ورود به کانادا تا حصول این شرایط چند سالی طول می کشد (حداقل یکی دو سال). از سوی دیگر از زمان اقدام برای اقامت از روش خویشاوندی والدین تا زمان صدور ویزای مهاجرتی معمولا سه الی پنج سال دیگر طول می کشد. این یعنی به طور متوسط چهار الی هفت سال دست و پنجه نرم کردن با غول ویزای توریستی پیش از دریافت اقامت دائم کانادا (تازه اگر همه چیز بر وفق مراد پیش برود).

در این نوشته مشکل ویزای توریستی والدین افراد مهاجر را از نظر قوانین مهاجرتی کانادا و نیز دستورالعمل های داخلی اداره مهاجرت مورد بررسی قرار می دهم. به طور کلی مسأله ویزای توریستی والدین را می توان در دو گروه مورد بررسی قرارداد:

  1. ویزای توریستی/زیارتی برای والدینی که هنوز برای مهاجرت به کانادا اقدام نکرده اند
  2. ویزای توریستی/زیارتی برای والدینی که برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده اند

در مورد دسته اول به طور کلی نظر مثبتی وجود دارد. یعنی اینکه افسران مهاجرت آگاه هستند که قصد بسیاری از والدین تنها زیارت عزیزانشان است و نه ماندن در کانادا. به همین دلیل هم هست که در خیلی از موارد ویزا را صادر می کنند. برای اطلاعات دقیق تر در خصوص دریافت ویزای توریستی یا همان ویزای زیارتی Temporary Resident Visa یا TRV به نوشته زیر مراجعه فرمایید:

چگونه ویزای توریستی کانادا دریافت کنیم؟

اما برای گروه دوم یعنی پدر و مادرانی است که خود نیز برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده اند شرایط چگونه است؟ این عزیزان چه از طریق خویشاوندی و چه از روش های دیگر اقدام کرده باشند فرقی نمی کند. ماده دوم اصل ۲۲ قانون مهاجرت کانادا Immigration and Refugee Protection Act معروف به Dual Intent (قصد دوگانه) صراحتاً اعلام می کند که افسر مهاجرت حق ندارد به صرف وجود پرونده مهاجرتی، تقاضای ویزای موقت کانادا را رد کند. به عبارت دیگر اگر کسی پرونده باز مهاجرتی داشته باشد می تواند به طور همزمان برای ویزای توریستی، ویزاهای تجاری، ویزای تحصیلی، ویزای کار و سایر ویزاهای اقامت موقت کانادا اقدام کند. پذیرش یا رد این دست تقاضاها باید مستقل از وجود پرونده مهاجرتی فرد باشد و بیشتر بستگی به این اصل اساسی دارد که متقاضی به افسر نشان دهد پیش از ابطال دوره اقامت مجاز خود در کانادا خاک این کشور را ترک خواهد کرد. با این حساب به این نتیجه می رسیم که والدین گروه دوم نیز شرایطی کما بیش مشابه گروه اول دارند.

خوشبختانه در ماه آوریل سال ۲۰۰۵ میلادی وزیر وقت مهاجرت کانادا یک دستور العمل Policy داخلی صادر کرد که طی آن افسران مهاجرت تشویق شده اند برای پدران و مادران و نیز پدربزرگان و مادربزرگان افراد مهاجر ویزای توریستی صادر کنند. جالب اینجاست که ویزاهای چندگانه Multiple-entry Visa نیز از این نظر استثنا نیست.

با توجه به توضیحات فوق شرایط صدور ویزا برای این گروه از متقاضیان نسبت به سایر افراد آسان تر است. البته این به معنای این نیست که این ویزاها بدون قید و شرط صادر می شوند یا آنکه همه والدین ویزای توریستی خواهند گرفت. مشکلات پزشکی برای این گروه دردسر دیگری است که در آینده به آن خواهم پرداخت. لطفاً برای آشنایی با آخرین نوشته های نگارنده عضو خبرنامه شوید [لینک].

علیرضا پارسای

نوشته های دیگر:

دنباله

انجام کلیه امور مهاجرت

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

Share

, , , , ,

Comments are closed.