چگونه ویزای توریستی کانادا دریافت کنیم


این نوشته درباره ویزای توریستی نوشته شده است ولی می تواند در مورد سایر ویزاهای موقت کانادا هم تا حدودی صدق کند. برای آشنایی با ویزاهای موقت کانادا به لینک زیر مراجعه کنید:


چمدان هایتان را ببندیدبیشتر مردم دنیا برای مسافرت به کانادا نیاز به ویزا دارند. ویزای مسافرتی از نوع ویزاهای موقت کاناداست که Temporary Visit Visa می گویند. به طور کلی برای آنکه موفق به دریافت این ویزا شوید باید شرایط زیر را داشته باشید.

  1. فرم های تقاضانامه ویزا را بی کم و کاست پر کنید.
  2. مدارک لازم را به طور کامل ارائه نمایید.
  3. به کمک فرم ها و مدارک نشان دهید که انگیزه موجه برای مسافرت به کانادا دارید.
  4. به کمک فرم ها و مدارک نشان دهید که استطاعت مالی لازم برای مسافرت به کانادا دارید.
  5. به کمک فرم ها و مدارک نشان دهید که پیش از خاتمه مدت اقامت خود در کانادا خاک این کشور را ترک خواهید کرد (وبه طور غیر قانونی در کانادا نخواهید ماند یا تقاضای پناهندگی نخواهید داد).
  6. به کانادا ممنوع الورود نیستید [لینک].

اگر همه شرایط فوق از نظر افسر مهاجرت تأمین شده باشد، ویزا را صادر می کند. البته صدور ویزا به معنای حق مسلم ورود شما به کانادا نیست. هنگام ورود به کانادا، افسر گمرک یا اداره مهاجرت مدارک شما را بررسی و سوالاتی از شما می پرسد تا مطمئن شود همچنان شرایط فوق را دارید. در آن صورت به شما ویزای قطعی می دهد. در واقع هنگام ورود به کاناداست که مشخص می شود حداکثر تا چه زمان می توانید در کانادا بمانید. معمولاً حداکثر مدت زمان اقامت موقت در کانادا با ویزای توریستی ۶ ماه است.

پر کردن فرم ها و آماده کردن مدارک

برای اطلاع از فرم ها و مدارکی که نیاز دارید به وب سایت سفارت کانادا مراجعه کنید. اگر در ایران حضور دارید به وب سایت سفارت کانادا در تهران مراجعه کنید. اگر هم در کشور دیگری حضور دارید می توانید به وب سایت سفارت کانادا مسؤول آن کشور مراجعه و تقاضای ویزای توریستی بدهید. اگر از طریق سفارت کانادا در تهران اقدام می کنید. مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. آخرین فرم ها را از سایت سفارت دانلود کنید [لینک].
  2. با کمک چک لیست موجود، از اینکه همه فرم ها را دانلود کرده اید مطمئن شوید و همچنین تمام مدارک را تهیه نمایید. بعضی از این مدارک متعلق به اهالی فامیل شما در کاناداست (در صورت داشتن فامیل ساکن کانادا) که باید آنها تهیه و در اختیارتان قرار دهند.
  3. هزینه های بررسی پرونده را پرداخت کنید [لینک]. دقت کنید که بیشتر افراد تنها می توانند ویزای Single Entry دریافت کنند یعنی ویزایی که به واسطه آن فقط یک بار می توان وارد کانادا شد و به محض خروج از کانادا اعتبار خود را از دست می دهد. در موارد خاص می توان تقاضای ویزای Multiple Entry هم داد.
  4. مدارک را برای سفارت ارسال کنید. در حال حاضر می توان هم مدارک را دستی تحویل سفارت داد و هم به وسیله پست کوریر Courier ارسال کرد [لینک].

این روزها حدود پنج هفته طول می کشد تا از طرف سفارت پاسخی دریافت کنید. در بعضی موارد این مدت زمان کوتاه تر و گاه به مراتب طولانی تر است. برای زمان دقیق انتظار (بررسی پرونده ویزای موقت) اینجا کلیک کنید.

انگیزه موجه برای مسافرت به کانادا

علت مسافرتتان به کانادا باید موجه باشد. همین که قصد دارم به کانادا مسافرت کنم کافی نیست. دیدار دوستان و آشنایان، دیدار اهالی فامیل، شرکت در سمینارهای علمی و امثال آن می تواند از انگیزه های موجه تلقی شوند. البته مثلا اینکه یک آقای بیست و دو ساله بخواهد عمه مادرش را که ۷۶ سال دارد ملاقات کند عجیب است. کلاه خودتان را قاضی کنید و بپرسید آیا بهانه ای که برای سفر می آورم واقعاً موجه است؟ افسر مهاجرت در این خصوص چه فکری خواهد کرد؟ اگر بهانه تان متقاعد کننده نیست یا به فکر انگیزه بهتری باشید، یا آنکه از خیر سفر به کانادا بگذرید و بیخود پول و وقت خود را تلف نکنید. در ضمن هر انگیزه ای که بوی ماندن در کانادا بدهد، موجب رد شدن شما خواهد شد. به عبارت دیگر انگیزه تان باید موجه باشد ولی آن قدر قوی نباشد که نشان دهد می خواهید در کانادا بمانید یا آنکه در کانادا کار کنید. بخاطر داشته باشید که کسانی که ویزای توریستی Temporary Visit Visa دریافت می کنند حق کار و تحصیل در کانادا ندارند (بجز شرکت در دوره های آموزشی کمتر از شش ماه).

داشتن استطاعت مالی

برای سفر به کانادا باید بلیت هواپیما خرید و هنگام حضور در آنجا هزینه های فراوانی را متحمل شد. بخصوص اگر فامیل نزدیک ندارید باید در هتل اقامت کنید و همین طور مبالغ نسبتاً هنگفتی بابت غذا و حمل و نقل بپردازید. وقتی مدارک مالی خود (نظیر گردش حساب بانکی) را نشان می دهید، اعداد نشان داده شده با مدت زمانی که قصد اقامت در کانادا دارید همخوانی داشته باشد. سفارت کانادا رقم خاصی را مشخص نکرده است اما برای کسی که فامیل در کانادا دارد بد نیست جدول حداقل پول برای شش ماه اقامت مهاجران دسته متخصصین را در نظر بگیرد [لینک]. اگر کسی را در کانادا ندارید ترجیحاً موجودیتان از این مبلغ هم بیشتر باشد. البته این اعداد فقط محض راهنمایی است. نداشتن پول نقد کافی موجب رد شدن تقاضایتان می شود.

ترک کانادا پیش از پایان دوره مجاز اقامت

باید به افسر مهاجرت به وسیله مدارک و فرم ها نشان دهید که پس از خاتمه ویزایتان حتماً کانادا را ترک می کنید. شاید این مهم ترین پارامتر در تصمیم گیری افسر مهاجرت باشد. برای آنکه در این مرحله موفق شوید حتماً از هر دو زاویه زیر وی را متقاعد کنید.

  1. وابستگی های عاطفی به ایران یا کشور محل اقامتتان
  2. وابستگی های مالی به ایران یا کشور محل اقامتتان

برای نشان دادن وابستگی عاطفی مسایلی نظیر داشتن همسر و فرزندان در ایران، داشتن برادر معلولی که سه ماه از سال شما مسؤول نگهداری اش هستید، اینکه هیچ گاه از ایران بیشتر از سه ماه دور نشده اید و به هر کجا سفر کرده اید باز گشته اید، اینکه مرتب به کشورهای مختلف سفر می کنید ولی باز به ایران بر می گردید و … کمک می کند که افسر از بازگشت شما مطمئن شود. اینها همگی مثال بودند، قبل از اقدام برای ویزای توریستی از خودتان بپرسید چه وابستگی های عاطفی و خانوادگی به ایران دارید. چه چیزهایی شما را به محل اقامت فعلی تان متصل می کند و به چه وسیله می توانید این اتصال را به افسر مهاجرت نشان دهید. بهانه های بیهوده نیاورید و همین طور مسایلی که آنقدر درشت باشند که افسر از خودش بپرسد با این همه وابستگی اصلاً چرا می خواهید از ایران خارج شوید. غلو نکنید. با کمی فکر و شاید مشورت با دیگران بتوانید فهرست خوبی از این دسته وابستگی ها تهیه کنید و راه دریافت ویزا را بر خود هموار سازید.

برای نشان دادن وابستگی های مالی هم اموالتان را در نظر بگیرید و هم فعالیت های اقتصادی تان. برای مثال اگر مغازه یا شرکتی دارید، یا اینکه برای مدت معینی می توانید از شرکتتان مرخصی بگیرید، یا اینکه پست مهمی دارید و در صورت غیبت طولانی آن را از دست خواهید داد را به عنوان چند مثال در نظر داشته باشید. مبتکر باشید و هر نوع وابستگی مالی را در نظر بگیرید و اگر ارزشش را داشت به وسیله مدرک و سند به افسر مهاجرت نشان دهید. داشتن وابستگی های مالی و عاطفی به محل زندگی تان از اهمیت بسزائی برخوردار است.

ممنوع الورود بودن به کانادا

افسر مهاجرت هم از نظر امنیتی و هم از نظر پزشکی شرایط شما را بررسی می کند. در مورد ویزای توریستی ارائه مدیکال همیشگی نیست ولی بنا به تشخیص افسر ممکن است مجبور به این کار هم بشوید. با درخواست های افسر همراه باشید که مشکلی برایتان پیش نیاید. در ضمن مقاله ممنوعیت ورود به کانادا را مطالعه کنید تا دقیق تر با این موضوع آشنا شوید [لینک].

مصاحبه برای ویزای توریستی

گاه افسر مهاجرت تصمیم می گیرد که با شما مصاحبه کند. معمولا این مصاحبه ها به صورت تلفنی و ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه صورت می گیرد. افسر به شما تلفن می زند، چند تا سوال می پرسد و براساس پاسخ های شما در مورد پرونده تان تصمیم گیری می کند. دقت کنید که حتماً تلفنی در اختیار سفارت قرار دهید که همیشه در دسترستان است تا وقتی که با شما تماس گرفته می شود پاسخ گو باشید. اگر برای مصاحبه به سفارت دعوت شدید نگران نباشید. وجود مصاحبه فی نفسه بد نیست چرا که نشان می دهد افسر از روی مدارکی که ارائه داده اید مایل نیست شما را رد کند و می خواهد خودتان را از نزدیک ببیند یا استدلالتان را بشوند. خیلی از کسانی که مصاحبه می شوند در نهایت ویزا دریافت می کنند.

خلاصه اینکه هر سال هزاران ایرانی، افغانی و تاجیک به عنوان مسافر وارد کانادا می شوند. اگر به درستی برنامه ریزی کنید و موارد فوق را رعایت نمایید احتمال اینکه یکی از آنها باشید دور از ذهن نیست.

نکته: پیشنهاد می کنم نوشته “ارسال دعوتنامه برای ویزای توریستی” را هم حتماً مطالعه فرمایید.

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

 

Share

, , , , , , , , , , ,

  1. #1 by احمد on شهریور ۱۷, ۱۳۸۹ - ۶:۰۴ ق.ظ

    ممنون!
    اما مادر بنده ۳سال پیاپی است که اقدام می کند اما نتیجه ای نگرفته و هر دفعه به علت”ماندن در کانادا” رد شده است!شاسه دیگه!

    یعنی تمام خانواده درجه ی یک و دو هم ان طرفند ایا پول دار بودن شخص ارسال کننده ی دعوت نامه تاثیر دارد؟

    • #2 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۷, ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۶ ب.ظ

      سلام احمد خان

      وقتی به اینجا می رسد، به نظر من باید از یک وکیل کمک بگیرند تا معلوم شود اصل ماجرا از کجا آب می خورد و چگونه می توان مشکل را حل کرد (اگر راه حلی وجود داشته باشد).

      موفق باشید

  2. #3 by alireza on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۳:۲۴ ب.ظ

    سلام ممنون از جواب سریع وصریحتون
    ۱سوالی که برام پیش امده و نتونستم اینجا پیدا کنم اینه که اگه فردی به عنوان سرمایه گذار بخواهد مهاجرت کند شرایتش چیست؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
    مثلا پایه قیمت سرمایه گذاری و در کل معایب و مزایا
    بازم تشکر

    • #4 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۳:۴۲ ب.ظ

      سلام علیرضا خان

      برای آشنایی با انواع روش های مهاجرت تجاری نوشته زیر را مطالعه فرمایید:
      http://www.mohajeran.ca/?p=2493

      موفق باشید

  3. #5 by alireza on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۹:۴۱ ق.ظ

    سلام چندتا سوال دارم ممنون میشم جواب بدید

    ۱-معمولا روند قبول یا رد ویزا چقدر طول میکشه ؟

    ۲-اگر کسی از راه غیر قانونی وارد کانادا شد چند %

    احتمال داره که بتونه اونجا اقامت بگیره /ممنون

    • #6 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۰ ق.ظ

      سلام علیرضا خان

      ۱٫ در حال حاضر حدود ۵ هفته طول می کشد (به طور متوسط)

      ۲٫ بستگی به این دارد که شرایط پناهندگی را داشته باشید یا نه. خیلی ها رد می شوند و بعضی ها هم قبول. برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه فرمایید:
      http://www.mohajeran.ca/?p=2448

      ارادتمند

  4. #7 by آبان on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۹:۲۴ ق.ظ

    پسر برادرم در حال تحصیل در دانشگاه و از زمانی که در کانادا لندینگ کرده کار نکرده .
    آیا نامه از طرف او می تواند کمک بزرگی در گرفتن ویزای توریستی باشد؟

    • #8 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۸ ق.ظ

      سلام آبان عزیز

      خیر به خاطر اینکه ایشان مقیم دائم کانادا نیستند.

      ارادتمند

  5. #9 by ottawa on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۹:۰۵ ق.ظ

    ســــــــــــلام ا قـــــــای پارســای:
    به خاطر مطالب مفیدتان بـــــــــی نــــــــــهایــــــتـــــــــــ سپاسگذارم وپیشاپیش عید سعید فطر رو به شما وهمکا راتون تبریک میگم.

    • #10 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۵ ق.ظ

      من هم از شما متشکرم و به نوبه خودم این عید سعید را به شما و همه عزیزان تبریک عرض می کنم.

  6. #11 by helia on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۵:۵۷ ق.ظ

    سلام آقاِ پارسا
    من تقاضای مهاجرت از طریق اسکیل ورکر دارم اگر در مدت بررسی پرونده ویزای توریستی بگیرم خوبه یانه؟آیا اینکه برم و برگردم در نظر افسر در ویزای مهاجرت من تاثیر بهتری خواهد داشت؟
    با تشکر
    هلی

    • #12 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۷:۵۰ ق.ظ

      سلام هلی خانم

      این مسأله اثر خاصی در پرونده شما ندارد.

      موفق باشید

  7. #13 by منصوره on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱:۵۹ ق.ظ

    سلام آقای علی با توجه به تاخیر در بررسی پرونده ها و اینکه چند وقت پیش در bbcیک مقام کانادایی گفت پرونده ایرانی هارابیشتر دقت می کنیم تا سپاه یا بسیج با مدارک جعلی نیایند و نامبر فایل دوم ما هم اردیبهشت آمد فکر می کنم تا ۱۵ ماه دیگه خبری نباشه تصمیم به خرید ملک گرفتیم به این ترتیب حسابمون خالی می شه در این صورت می شه در زمانی که پرینت حساب می خواهند پول تو حساب ریخت؟ متشکرم

    • #14 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۲:۰۱ ق.ظ

      سلام منصوره خانم

      می شود فقط باید نشان دهید که منبع پول از طرف خودتان بوده نه شخص دیگری.

      موفق باشید

  8. #15 by مهسا on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱:۴۷ ق.ظ

    سلام آقای پارسای

    یک سئوال برام پیش اومد:
    آیا هرکس میتونه تقاضای ویزای توریستی کنه یا باید حتما خانواده یا دوستی در کانادا داشته باشه ؟

    مرسی از مطالب خوبتون

    • #16 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۲:۰۰ ق.ظ

      سلام مهسا خانم

      محدودیتی از این نظر وجود ندارد ولی کسانی که فامیل در کانادا دارند معمولا شانس بیشتری برای دریافت ویزا دارند.

      ارادتمند

  9. #17 by mehdi on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱:۱۶ ق.ظ

    خیلی ممنون از پاسخهای کامل و دقیق شما علیرضا خان!
    بد شانسی اینجاست که دیگه مصاحبه در کار نیست مگر موارد خاص. برای همین تصمیم گرفتم یک نامه هم به مدارک اضافه کنم و با اون یک مقدار توضیحات به آفیسر بدم تا قانع بشه
    باز هم ممنون از همکاریتون

    • #18 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱:۵۷ ق.ظ

      امیدوارم موفق باشید، مهدی خان.

  10. #19 by mehdi on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۲ ق.ظ

    خیلی ممنونم
    با توجه به اینکه یکبار تقاضای ایشان بدون همراهی فرزند رد شده است , همراه داشتن و یا نداشتن فرزند مهم است یا خیر؟
    به نظر شما امکان دادن ویزا به همراهی فرزند هست یا ایشان به تنهایی اقذام کنند؟
    باز هم ممنون

    • #20 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۷ ق.ظ

      سلام مهدی خان

      لطفا مقاله را مطالعه بفرمایید. بحث بر سر همراهی فرزند و یا عدم همراهی فرزند نیست. بحث بر سر این است که ایشان بتوانند همه مواردی که ذکر کرده ام را به افسر مهاجرت ثابت کنند.

      ارادتمند

  11. #21 by mehdi on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۲ ق.ظ

    سلام آقا علیرضا
    خسته نباشید

    من یه سوال داشتم در مورد ویزای توریستی.
    من سال ۲۰۰۶ برای مهاجرت اقدام کردم به همراه همسر و پسرم.
    الان مدارکم به سفارت کانادا در ورشو ارسال شده است برای بررسی.
    با این شرایط, پارسال همسرم درخواست یک ویزای توریستی برای دیدار برادر و خواهرش داشت (بدون به همراه بردن پسرم) که متاسفانه درخواست ایشون رو رد کردن ولی بهش گفتن که هم از لحاظ مالی خودت رو تقویت کن و هم از لحاظ دلایل برگشت به ایران ! (من نمیدونم دیگه از یک پسر ۳ ساله چه دلیلی بهتر)
    به نظر شما دلیل رد شدن ایشون پرونده مهاجرت ما نیست؟ چون ایشون میخوان دوباره اقدام کنن و من بهشون میگم که به همراه پسرم تقاضا بدن
    در ضمن دعوتنامه رو هم برادرشون که سیتیزن کاناداست و شرایط مالی خوبی داره ارسال کرده اند.
    ممنون

    • #22 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۷ ق.ظ

      سلام مهدی خان

      خیر، هیچ ارتباطی بین تقاضای مهاجر به کانادا و رد شدن ایشان وجود ندارد. اگر شرایط ایشان تغییر کرده است می توانند دوباره اقدام کنند.

      موفق باشید

  12. #23 by مجید وسطی on شهریور ۱۵, ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۵ ب.ظ

    با سلام و خسته نباشید.
    می خواستم یه تلنگری به دیگر عزیزانی که در این سایت با شما پارسای عزیز همکاری میکنند بزنید(بزنم) هرچند مطالب شما آنقدر پربار و پرارزش و متنوع هستند که هر روز حتما آنها را مطالعه می کنم. اما هر کس نگارش خاص خودش را دارد که وجود آن باعث پربار تر شدن و جذاب تر شدن نوشته ها می گردد.

    • #24 by علیرضا پارسای on شهریور ۱۶, ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۰ ق.ظ

      خدا از دهنتان بشوند وسطی خان. امیدوارم صدای شما را بشنوند و بیشتر از پیش به کمک من بیایند.

1 2 3 5
(will not be published)