چگونه ویزای توریستی کانادا دریافت کنیم


این نوشته درباره ویزای توریستی نوشته شده است ولی می تواند در مورد سایر ویزاهای موقت کانادا هم تا حدودی صدق کند. برای آشنایی با ویزاهای موقت کانادا به لینک زیر مراجعه کنید:


چمدان هایتان را ببندیدبیشتر مردم دنیا برای مسافرت به کانادا نیاز به ویزا دارند. ویزای مسافرتی از نوع ویزاهای موقت کاناداست که Temporary Visit Visa می گویند. به طور کلی برای آنکه موفق به دریافت این ویزا شوید باید شرایط زیر را داشته باشید.

  1. فرم های تقاضانامه ویزا را بی کم و کاست پر کنید.
  2. مدارک لازم را به طور کامل ارائه نمایید.
  3. به کمک فرم ها و مدارک نشان دهید که انگیزه موجه برای مسافرت به کانادا دارید.
  4. به کمک فرم ها و مدارک نشان دهید که استطاعت مالی لازم برای مسافرت به کانادا دارید.
  5. به کمک فرم ها و مدارک نشان دهید که پیش از خاتمه مدت اقامت خود در کانادا خاک این کشور را ترک خواهید کرد (وبه طور غیر قانونی در کانادا نخواهید ماند یا تقاضای پناهندگی نخواهید داد).
  6. به کانادا ممنوع الورود نیستید [لینک].

اگر همه شرایط فوق از نظر افسر مهاجرت تأمین شده باشد، ویزا را صادر می کند. البته صدور ویزا به معنای حق مسلم ورود شما به کانادا نیست. هنگام ورود به کانادا، افسر گمرک یا اداره مهاجرت مدارک شما را بررسی و سوالاتی از شما می پرسد تا مطمئن شود همچنان شرایط فوق را دارید. در آن صورت به شما ویزای قطعی می دهد. در واقع هنگام ورود به کاناداست که مشخص می شود حداکثر تا چه زمان می توانید در کانادا بمانید. معمولاً حداکثر مدت زمان اقامت موقت در کانادا با ویزای توریستی ۶ ماه است.

پر کردن فرم ها و آماده کردن مدارک

برای اطلاع از فرم ها و مدارکی که نیاز دارید به وب سایت سفارت کانادا مراجعه کنید. اگر در ایران حضور دارید به وب سایت سفارت کانادا در تهران مراجعه کنید. اگر هم در کشور دیگری حضور دارید می توانید به وب سایت سفارت کانادا مسؤول آن کشور مراجعه و تقاضای ویزای توریستی بدهید. اگر از طریق سفارت کانادا در تهران اقدام می کنید. مراحل زیر را دنبال کنید.

  1. آخرین فرم ها را از سایت سفارت دانلود کنید [لینک].
  2. با کمک چک لیست موجود، از اینکه همه فرم ها را دانلود کرده اید مطمئن شوید و همچنین تمام مدارک را تهیه نمایید. بعضی از این مدارک متعلق به اهالی فامیل شما در کاناداست (در صورت داشتن فامیل ساکن کانادا) که باید آنها تهیه و در اختیارتان قرار دهند.
  3. هزینه های بررسی پرونده را پرداخت کنید [لینک]. دقت کنید که بیشتر افراد تنها می توانند ویزای Single Entry دریافت کنند یعنی ویزایی که به واسطه آن فقط یک بار می توان وارد کانادا شد و به محض خروج از کانادا اعتبار خود را از دست می دهد. در موارد خاص می توان تقاضای ویزای Multiple Entry هم داد.
  4. مدارک را برای سفارت ارسال کنید. در حال حاضر می توان هم مدارک را دستی تحویل سفارت داد و هم به وسیله پست کوریر Courier ارسال کرد [لینک].

این روزها حدود پنج هفته طول می کشد تا از طرف سفارت پاسخی دریافت کنید. در بعضی موارد این مدت زمان کوتاه تر و گاه به مراتب طولانی تر است. برای زمان دقیق انتظار (بررسی پرونده ویزای موقت) اینجا کلیک کنید.

انگیزه موجه برای مسافرت به کانادا

علت مسافرتتان به کانادا باید موجه باشد. همین که قصد دارم به کانادا مسافرت کنم کافی نیست. دیدار دوستان و آشنایان، دیدار اهالی فامیل، شرکت در سمینارهای علمی و امثال آن می تواند از انگیزه های موجه تلقی شوند. البته مثلا اینکه یک آقای بیست و دو ساله بخواهد عمه مادرش را که ۷۶ سال دارد ملاقات کند عجیب است. کلاه خودتان را قاضی کنید و بپرسید آیا بهانه ای که برای سفر می آورم واقعاً موجه است؟ افسر مهاجرت در این خصوص چه فکری خواهد کرد؟ اگر بهانه تان متقاعد کننده نیست یا به فکر انگیزه بهتری باشید، یا آنکه از خیر سفر به کانادا بگذرید و بیخود پول و وقت خود را تلف نکنید. در ضمن هر انگیزه ای که بوی ماندن در کانادا بدهد، موجب رد شدن شما خواهد شد. به عبارت دیگر انگیزه تان باید موجه باشد ولی آن قدر قوی نباشد که نشان دهد می خواهید در کانادا بمانید یا آنکه در کانادا کار کنید. بخاطر داشته باشید که کسانی که ویزای توریستی Temporary Visit Visa دریافت می کنند حق کار و تحصیل در کانادا ندارند (بجز شرکت در دوره های آموزشی کمتر از شش ماه).

داشتن استطاعت مالی

برای سفر به کانادا باید بلیت هواپیما خرید و هنگام حضور در آنجا هزینه های فراوانی را متحمل شد. بخصوص اگر فامیل نزدیک ندارید باید در هتل اقامت کنید و همین طور مبالغ نسبتاً هنگفتی بابت غذا و حمل و نقل بپردازید. وقتی مدارک مالی خود (نظیر گردش حساب بانکی) را نشان می دهید، اعداد نشان داده شده با مدت زمانی که قصد اقامت در کانادا دارید همخوانی داشته باشد. سفارت کانادا رقم خاصی را مشخص نکرده است اما برای کسی که فامیل در کانادا دارد بد نیست جدول حداقل پول برای شش ماه اقامت مهاجران دسته متخصصین را در نظر بگیرد [لینک]. اگر کسی را در کانادا ندارید ترجیحاً موجودیتان از این مبلغ هم بیشتر باشد. البته این اعداد فقط محض راهنمایی است. نداشتن پول نقد کافی موجب رد شدن تقاضایتان می شود.

ترک کانادا پیش از پایان دوره مجاز اقامت

باید به افسر مهاجرت به وسیله مدارک و فرم ها نشان دهید که پس از خاتمه ویزایتان حتماً کانادا را ترک می کنید. شاید این مهم ترین پارامتر در تصمیم گیری افسر مهاجرت باشد. برای آنکه در این مرحله موفق شوید حتماً از هر دو زاویه زیر وی را متقاعد کنید.

  1. وابستگی های عاطفی به ایران یا کشور محل اقامتتان
  2. وابستگی های مالی به ایران یا کشور محل اقامتتان

برای نشان دادن وابستگی عاطفی مسایلی نظیر داشتن همسر و فرزندان در ایران، داشتن برادر معلولی که سه ماه از سال شما مسؤول نگهداری اش هستید، اینکه هیچ گاه از ایران بیشتر از سه ماه دور نشده اید و به هر کجا سفر کرده اید باز گشته اید، اینکه مرتب به کشورهای مختلف سفر می کنید ولی باز به ایران بر می گردید و … کمک می کند که افسر از بازگشت شما مطمئن شود. اینها همگی مثال بودند، قبل از اقدام برای ویزای توریستی از خودتان بپرسید چه وابستگی های عاطفی و خانوادگی به ایران دارید. چه چیزهایی شما را به محل اقامت فعلی تان متصل می کند و به چه وسیله می توانید این اتصال را به افسر مهاجرت نشان دهید. بهانه های بیهوده نیاورید و همین طور مسایلی که آنقدر درشت باشند که افسر از خودش بپرسد با این همه وابستگی اصلاً چرا می خواهید از ایران خارج شوید. غلو نکنید. با کمی فکر و شاید مشورت با دیگران بتوانید فهرست خوبی از این دسته وابستگی ها تهیه کنید و راه دریافت ویزا را بر خود هموار سازید.

برای نشان دادن وابستگی های مالی هم اموالتان را در نظر بگیرید و هم فعالیت های اقتصادی تان. برای مثال اگر مغازه یا شرکتی دارید، یا اینکه برای مدت معینی می توانید از شرکتتان مرخصی بگیرید، یا اینکه پست مهمی دارید و در صورت غیبت طولانی آن را از دست خواهید داد را به عنوان چند مثال در نظر داشته باشید. مبتکر باشید و هر نوع وابستگی مالی را در نظر بگیرید و اگر ارزشش را داشت به وسیله مدرک و سند به افسر مهاجرت نشان دهید. داشتن وابستگی های مالی و عاطفی به محل زندگی تان از اهمیت بسزائی برخوردار است.

ممنوع الورود بودن به کانادا

افسر مهاجرت هم از نظر امنیتی و هم از نظر پزشکی شرایط شما را بررسی می کند. در مورد ویزای توریستی ارائه مدیکال همیشگی نیست ولی بنا به تشخیص افسر ممکن است مجبور به این کار هم بشوید. با درخواست های افسر همراه باشید که مشکلی برایتان پیش نیاید. در ضمن مقاله ممنوعیت ورود به کانادا را مطالعه کنید تا دقیق تر با این موضوع آشنا شوید [لینک].

مصاحبه برای ویزای توریستی

گاه افسر مهاجرت تصمیم می گیرد که با شما مصاحبه کند. معمولا این مصاحبه ها به صورت تلفنی و ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه صورت می گیرد. افسر به شما تلفن می زند، چند تا سوال می پرسد و براساس پاسخ های شما در مورد پرونده تان تصمیم گیری می کند. دقت کنید که حتماً تلفنی در اختیار سفارت قرار دهید که همیشه در دسترستان است تا وقتی که با شما تماس گرفته می شود پاسخ گو باشید. اگر برای مصاحبه به سفارت دعوت شدید نگران نباشید. وجود مصاحبه فی نفسه بد نیست چرا که نشان می دهد افسر از روی مدارکی که ارائه داده اید مایل نیست شما را رد کند و می خواهد خودتان را از نزدیک ببیند یا استدلالتان را بشوند. خیلی از کسانی که مصاحبه می شوند در نهایت ویزا دریافت می کنند.

خلاصه اینکه هر سال هزاران ایرانی، افغانی و تاجیک به عنوان مسافر وارد کانادا می شوند. اگر به درستی برنامه ریزی کنید و موارد فوق را رعایت نمایید احتمال اینکه یکی از آنها باشید دور از ذهن نیست.

نکته: پیشنهاد می کنم نوشته “ارسال دعوتنامه برای ویزای توریستی” را هم حتماً مطالعه فرمایید.

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

 

Share

, , , , , , , , , , ,

Comments are closed.