برای گرفتن کارت اقامت فرصت ندارم PR

برای گرفتن کارت اقامت فرصت ندارم PR

تاکنون چندین بار عزیزان خواننده برای من پیغام گذاشته اند که ما ویزای اقامت خود را دریافت کرده ایم و به زودی وارد کانادا می شویم ولی قصدمان این است که به قول خودمان سوک سوک کنیم و برگردیم. آیا این امکان پذیر است؟

بگذراید ابتدا مساله را از نظر اجتماعی بررسی می کنیم. همان طور که در نوشته های قبلی هم عرض کرده ام. مهاجرت مسافرت نیست [لینک]. وقتی خودتان را برای مهاجرت آماده می کنید باید فرض را بر این بگذارید که بناست در کانادا زندگی کنید. من می پذیرم که شرایط افراد متفاوت است و شاید معذوریت های موجهی داشته باشید که شما را وادار به این تصمیم کند ولی از سوی دیگر معمولا چندماه برای ورود به کانادا فرصت دارید؛ بنابراین سعی کنید وقتی وارد کانادا شوید که مشکلات داخلی خود را حل کرده اید و می توانید حداقل چندماهی را در اینجا بمانید. بنده خودم ویزای مهاجرت را در سپتامبر 2003 دریافت کردم ولی به دلیل بیماری پدرم که متاسفانه منجر به فوت ایشان شد، تاریخ ورودمان به کانادا را چند ماه به عقب انداختیم و در اولین روز ماه آوریل 2004 وارد کانادا شدیم. خوشبختانه ویزای ما ظرف دو هفته بعد از دریافت مدارک پزشکی توسط اداره مهاجرت صادر شد، در نتیجه مهلت ویزا نزدیک یک سال بود، اما همه این قدر خوش شانس نیستند. اداره مهاجرت مهلت ویزا را تمدید نمی کند؛ اما در شرایط خاص که زمان ویزا محدود بوده و شما نیز با مشکلات جدی مواجه شده اید احتمال تمدید ویزا وجود دارد.

حال از نظر قانونی مساله را بررسی می کنیم. شما وقتی برای اقامت کانادا پذیرفته می شوید، ویزای مهاجرتی دریافت می کنید. این ویزا برای یک بار ورود به کانادا اعتبار دارد (یک بار و نه بیشتر). هنگام ورود افسر اداره مهاجرت برایتان فرم درخواست کارت اقامت دائم PR Card یا Permanent Resident Card را پر می کند یا اینکه فرم را در اختیارتان می گذارد تا آن را پر کنید. اگر حالت دوم پیش آمد به محض اینکه آدرس مشخصی در کانادا داشتید، فرم را پر کنید و برای اداره مهاجرت ارسال نمایید (مهلت ارسال فرم 180 روز است وگرنه باید با پرداخت 50 دلار از اداره مهاجرت تقاضای صدور کارت نمایید). از زمان ارسال فرم حدوداً شش هفته طول می کشد (گاهی اوقات کمتر یا بیشتر) تا کارت اقامت دائم خود را دریافت کنید. با در دست داشتن کارت می توانید هر زمان که مایل بودید به کانادا وارد شوید. به عبارت دیگر محدودیتی در خروج شما از کانادا وجود ندارد (مگر اینکه به خاطر پیگرید قانونی ممنوع الخروج شده باشید) ولی برای ورود باید حتما این کارت را داشته باشید. کارت اقامت دائم تنها در داخل کانادا صادر می شود. دولت کانادا برروی این کارت بسیار حساس است و به هیچ وجه هیچ یک از سفارت های کانادا در خارج از این کشور حق صدور یا دریافت این کارت را ندارند. به عبارت دیگر نمی توانید درخواست دهید که کارت تحویل سفارت کانادا در تهران شود.

اگر بدون داشتن کارت اقامت PR از کانادا خارج شوید حق ورود مجدد به این کشور را ندارید. تنها راه حل این است که به سفارت کانادا مراجعه و تقاضای Travel Document کنید. متاسفانه این طوری نیست که سفارت به راحتی به شما چنین مدرکی بدهد و حتی گاهی اوقات تقاضای شما را رد می کنند. اگر این طور بشود آن وقت باید از دست سفارت به دادگاهی به نام Immigration Appeal Division شکایت کنید که این یعنی استخدام وکیل و خرج هزاران دلار پول و اگر خدای نکرده در آن دادگاه بازنده شوید یا باید از خیر اقامت کانادا بگذرید و یا آنکه کار را به مراجع قضایی بالاتر یعنی دادگاه فدرال Federal Court و حتی دادگاه عالی کانادا Supreme Court بکشانید. البته در هر مرحله باید بیشتر از مرحله قبل هزینه کرد. اینها همه در مقابل چند هفته اقامت بیشتر در کانادا پیش از ترک آن است.

با توجه به توضیحات فوق فکر می کنم متقاعد شده باشید که حتی المقدور بدون دریافت کارت اقامت از کانادا خارج نشوید. اما اگر شرایط واقعاً از دستتان خارج بود هنگام درخواست کارت با ارائه مدرک سفر (نظیر بلیت برگشت) و ترجیحاً شرح مختصر ماجرا تقاضای تسریع در ارسال مدارک نمایید. اگر هنگام ورود به کانادا و در فرودگاه بناست که فرم هایتان پر شود تصمیم خود را با افسر اداره مهاجرت مطرح کنید تا شما را یاری کند. اگر بعد از ورود مدارک را می فرستید حتماً برروی پاکت نامه عبارت Urgent—Proof of travel included را بنویسید. همیشه این تقاضاها مورد قبول واقع نمی شود اما اگر چنین شود قبل از سفر به ایران کارتتان را دریافت خواهید کرد.

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

Share
Comments are closed.