مهاجرت ورزشکاران و دست اندرکاران امور ورزشی از طریق خوداشتغالی

مهاجرت ورزشکاران و دست اندرکاران امور ورزشی از طریق خوداشتغالی

ورزشکاران و دست اندرکاران امور ورزشی (نظیر مربیان و داوران) یکی از سه گروه عمده ای هستند که می توانند از طریق روش خوداشتغالی (خویش فرمایی)  فدرال Self-employed به کانادا مهاجرت کنند. یکی از روش های مهاجرت به کانادا که کمتر به آن توجه می شود روش خوداشتغالی Self-employed Persons است. این روش در دو سطح فدرال و استانی وجود دارد. در این نوشته به روش فدرال و تنها یکی از سه گروهی که از این روش به کانادا مهاجرت می کنند – یعنی  ورزشکاران – می پردازم. علاوه بر ورزشکاران، کشاورزان و دامداران و نیز هنرمندان می توانند به روش خوداشتغالی به کانادا مهاجرت کنند که در مقالات مجزا شرایط آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

ورزشکار خوداشتغال کیست؟

از نظر قانون مهاجرت (بند 1 ماده 88 آئین نامه های مهاجرت  کانادا IRPR) ورزشکار خوداشتغال کسی است که در پنج سال قبل از زمان رسیدن مدارک مهاجرتی به اداره مهاجرت تا زمان رسیدگی به پرونده حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • دو سال تمام فعالیت خوداشتغالی در زمینه فعالیت های ورزشی (یعنی منبع درآمد وی از این راه بوده است)
  • دو سال تمام فعالیت های ورزشی در سطح بین المللی
  • یک سال تمام خود اشتغالی در زمینه فعالیت های ورزشی به اضافه یک سال تمام فعالیت های ورزشی در سطح بین المللی

همچنین این فرد باید نشان دهد که قصد وی پس از ورود به کانادا ادامه فعالیت های خوداشتغالی Self-employment است و امکان چنین کاری را دارد.

چه نوع فعالیت هایی ورزشی محسوب می شوند؟

فعالیت های ورزشی در یکی از طبقه های NOC زیر قرار می گیرند. برای اطلاعات بیشتر درباره NOC اینجا کلیک کنید.

  • 5251 قهرمانان ورزشی
  • 5252 مربیان ورزشی
  • 5253 مسؤولان ورزشی و داوران
  • 5254 مدیران برنامه و مدرسان فعالیت های تفریحی، ورزشی و تندرسی

نکته بسیار مهم: فهرست فوق تنها برای راهنمایی است و صرف قرار گرفتن در یکی از دسته بندی های فوق برای این روش مهاجرت کافی نیست. به طور کلی برای مهاجرت در هر یک از رشته های فوق باید به صورت خوداشتغال و یا در سطح بین المللی فعالیت داشته باشید. مثلا اگر کسی داور ورزشی ولی کارمند یک موسسه دولتی یا خصوصی باشد، پذیرفته نیست. اما اگر همان فرد با دریافت پول از موسسات دولتی یا خصوصی مسابقاتشان را داوری و از این راه امرار معاش کند آن وقت خوداشتغال محسوب می شود. پس حتما به این نکته دقت کنید.

امتیازبندی گروه ورزشکاران

ورزشکاران و دست اندرکاران امور ورزشی خوداشتغال باید برای ورود به کانادا سه شرط را داشته باشند. اگر هر یک از این شرط ها برقرار نباشد ویزای مهاجرتی صادر نخواهد شد.

  1. حداقل دو سال سابقه کار با شرایطی که در بالا آمد و نیز نشان دادن این امر که بعد از ورود به کانادا خوداشتغال خواهند ماند شرط اولیه و اساسی است.
  2. حداقل 35 امتیاز بیاورند
  3. به کانادا ممنوع الورود نباشند

نحوه امتیازبندی به شرح زیر است.

  • تحصیلات تا 25 امتیاز
  • سابقه کار تا 35 امتیاز
  • سن تا 10 امتیاز
  • آشنایی به زبان انگلیسی یا فرانسه تا 24 امتیاز
  • سازگاری (انطباق پذیری) تا 6 امتیاز

اگر فردی در 5 سال گذشته هر 5 سال را سابقه خوداشتغالی ورزشی داشته باشد حداقل 35 امتیاز لازم را می آورد و نیاز چندانی به امتیازات سایر موارد ندارد. در خصوص آشنایی با زبان های رسمی کانادا (یعنی انگلیسی و فرانسه) اگر فرد ادعا کند که با این زبان ها آشناست لازمست مدرک نشان دهد. مثلا برای انگلیسی نتیجه آزمون آیلتس IELTS و برای فرانسه نتیجه آزمون تف TEF.

نوشته های مرتبط با مهاجرت خوداشتغالی

چند مسأله در مهاجرت خوداشتغالی به کانادا از اهمیت بسزایی برخوردار است:

  • متقاضی در پنج سال از قبل از اقدام برای مهاجرت تا هنگامی که افسر درباره پرونده تصمیم گیری می کند حداقل دو سال پیوسته در تعریف خوداشتغالی بگنجند.
  • درآمد متقاضی از محل خوداشتغالی به گونه ای باشد که در آن دو سال قادر باشد زندگی خود و خانواده اش را تأمین کند (ولو آنکه همسر وی درآمد داشته باشد)
  • متقاضی نشان دهد که می خواهد و می تواند بعد از ورود به کانادا فعالیت خوداشتغالی خود را ادامه دهد (گرچه عملا بعد از ورود تعهدی به این کار ندارد)

نکته مهم: روش خوداشتغالی مخصوص کسانی است که ثابت کنند خوداشتغال بوده اند (در زمینه های هنری، ورزشی یا کشاورزی) و همچنین بعد از ورود به کانادا می خواهند و می توانند (از نظر اقتصادی، سطح زبان انگلیسی و تجربه کاری) در فعالیت های خوداشتغالی شرکت کنند و به پیشرفت هنر، ورزش یا کشاورزی کانادا کمک کنند. این روش برای دور زدن نظام مهاجرتی نیست و نه تنها پرونده افرادی که سعی بر مدرک سازی کنند یا شرایط لازم را نداشته باشند رد می شود، بلکه ممکن است به مدت 5 سال به کانادا ممنوع الورود شوند. هنگام اقدام برای این روش به این نکته مهم دقت داشته باشید.

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

پس از ورود به کانادا

این افراد برعکس کسانی که به صورت کارآفرینی وارد کانادا می شوند، هیچ تعهدی به دولت کانادا ندارند. البته اگر واقعاً قصد فعالیت خوداشتغالی نداشته باشید و در این روش اقدام کنید به معنای آن است که حقیقت را از افسر مهاجرت پنهان کرده اید و در آن صورت ممکن است Misrepresentation (جعل یا پنهان سازی واقعیت) شامل حال شما بشود. در این مورد دقت داشته باشید.

اگر مایل هستید شرایط شما برای مهاجرت در این گروه را بسنجیم لطف کنید فرم ارزیابی رایگان مهاجرت به کانادا را پر کنید.

فرم ارزیابی مهاجرت به کانادا

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره مهاجرتی با یک مشاور رسمی مهاجرت مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
Comments are closed.