مهاجرت دست اندرکاران امور فرهنگی و هنری (هنرمندان) به کانادا از روش خوداشتغالی

مهاجرت دست اندرکاران امور فرهنگی و هنری (هنرمندان) به کانادا از روش خوداشتغالی

هنرمندان و دست اندرکاران امور فرهنگی می توانند از طریق روش خوداشتغالی (خویش فرمایی) فدرال Self-employed به کانادا مهاجرت کنند. یکی از روش های مهاجرت به کانادا که کمتر به آن توجه می شود روش خوداشتغالی Self-employed Persons است. این روش در دو سطح فدرال و استانی وجود دارد. در این نوشته به روش فدرال و تنها یکی از سه گروهی که از این روش به کانادا مهاجرت می کنند – یعنی هنرمندان – می پردازم. علاوه بر هنرمندان، کشاورزان و دامداران و نیز ورزشکاران می توانند به روش خوداشتغالی به کانادا مهاجرت کنند که در مقالات مجزا شرایط آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

هنرمند خوداشتغال کیست؟

از نظر قانون مهاجرت (بند 1 ماده 88 آئین نامه های مهاجرت کانادا IRPR) هنرمند خوداشتغال کسی است که در پنج سال قبل از زمان رسیدن فرم های مهاجرتی به دست اداره مهاجرت حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشد:

  • دو سال تمام خوداشتغالی در زمینه فعالیت های فرهنگی – هنری
  • دو سال تمام فعالیت های فرهنگی – هنری در سطح بین المللی
  • یک سال تمام خود اشتغالی در زمینه فعالیت های فرهنگی – هنری به اضافه یک سال تمام فعالیت های فرهنگی – هنری در سطح بین المللی

همچنین این فرد باید نشان دهد که قصد وی پس از ورود به کانادا ادامه فعالیت های خوداشتغالانه Self-employment است و امکان این کار را دارد.

چه نوع فعالیت هایی فرهنگی – هنری محسوب می شوند؟

فعالیت های فرهنگی – هنری در یکی از طبقه های NOC زیر قرار می گیرند. برای اطلاعات بیشتر درباره NOC اینجا کلیک کنید.

1. فعالیت های مربوط به کتابداری، بایگانی و حفظ و مرمت آثار تاریخی و هنری

  • 5111 کتابداران
  • 5112 افرادی که در مرمت و نگهداری آثار تاریخی و هنری فعالیت می کنند
  • 5113 بایگانان
  • 5211 دستیاران کتابداری و بایگانی
  • 5212 کارهای فنی مرتبط با موزه ها و گالری های هنری

2. فعالیت های مرتبط با کتاب و روزنامه نگاری

  • 5121 نویسندگان
  • 5122 ویراستاران
  • 5123 روزنامه نگاران
  • 1123 متخصصان روابط عمومی و ارتباطات و تبلیغات
  • 5125 مترجمان

3. فعالیت های مربوط به هنرهای خلاقانه و بازیگری

  • 5131 تهیه کنندگان، کارگردانان، مدیران فیلمبرداری و مشاغل مشابه
  • 5132 رهبران ارکستر، آهنگسازان و تنظیم کنندگان موسیقی
  • 5133 موسیقی دانان و خوانندگان
  • 5134 رقصندگان
  • 5135 هنرپیشگان و کمدین ها
  • 5136 نقاشان، مجسمه سازان و سایر هنرهای تجسمی
  • 5221 عکاسان
  • 5222 فیلمبرداران ویدئویی و سینمایی
  • 5223 تکنسین های هنرهای گرافیکی
  • 5224 تکنسین های پخش (نظیر رادیو و تلویزیون)
  • 5225 تکنسین های صدابرداری و تصویربرداری
  • 5226 سایر تکنسین ها و هماهنگ کننده در امور تصاویر متحرک، پخش و هنرهای نمایشی
  • 5227 مشاغل حمایتی در امور تصاویر متحرک، پخش و هنرهای نمایشی
  • 5231 مجریان برنامه و اعلام کننده های برنامه ها
  • 5232 سایر نقش آفرینان

4. سایر زمینه های مرتبط با امور هنری و فرهنگی

  • 5241 طراحان گرافیک و تصویرگران (کتاب، مجله و …)
  • 5242 طراحان داخلی
  • 5243 طراحان تئاتر، مد، نمایشگاه و سایر طراحان هنری
  • 5244 صنعت گران و خالقان هنرهای دستی
  • 5245 الگوسازان پارچه، چرم وپوست

نکته بسیار مهم: فهرست فوق تنها برای راهنمایی است و صرف قرار گرفتن در یکی از دسته بندی های فوق برای این روش مهاجرت کافی نیست. برای مهاجرت در هر یک از رشته های فوق باید به صورت خوداشتغال یا در سطح بین المللی فعالیت داشته باشید. مثلا اگر کسی موسیقیدان ولی کارمند یک موسسه دولتی یا خصوصی باشد، پذیرفته نیست. اما اگر همان فرد با دریافت پول از موسسات دولتی یا خصوصی برایشان موسیقی بسازد و از این راه امرار معاش کند آن وقت خوداشتغال محسوب می شود. پس حتما به این نکته دقت کنید.

امتیازبندی گروه هنرمندان

هنرمندان و دست اندرکاران امور هنری خوداشتغال باید برای ورود به کانادا سه شرط را داشته باشند. اگر هر یک از این شرط ها برقرار نباشد ویزای مهاجرتی صادر نخواهد شد.

  1. حداقل دو سال سابقه کار با شرایطی که در بالا آمد و نیز نشان دادن این امر که بعد از ورود به کانادا خوداشتغال خواهند ماند شرط اولیه و اساسی است.
  2. حداقل 35 امتیاز بیاورند
  3. به کانادا ممنوع الورود نباشند

نحوه امتیازبندی به شرح زیر است.

  • تحصیلات تا 25 امتیاز
  • سابقه کار تا 35 امتیاز
  • سن تا 10 امتیاز
  • آشنایی به زبان انگلیسی یا فرانسه تا 24 امتیاز
  • سازگاری (انطباق پذیری) تا 6 امتیاز

اگر فردی در ۵ سال گذشته هر ۵ سال را سابقه خوداشتغالی ورزشی داشته باشد حداقل ۳۵ امتیاز لازم را می آورد و نیاز چندانی به امتیازات سایر موارد ندارد. در خصوص آشنایی با زبان های رسمی کانادا (یعنی انگلیسی و فرانسه) اگر فرد ادعا کند که با این زبان ها آشناست لازمست مدرک نشان دهد. مثلا برای انگلیسی نتیجه آزمون آیلتس IELTS و برای فرانسه نتیجه آزمون تف TEF.

نوشته های مرتبط با مهاجرت خوداشتغالی

چند مسأله در مهاجرت خوداشتغالی به کانادا از اهمیت بسزایی برخوردار است:

  • متقاضی در پنج سال از قبل از اقدام برای مهاجرت تا هنگامی که افسر درباره پرونده تصمیم گیری می کند حداقل دو سال پیوسته در تعریف خوداشتغالی بگنجند.
  • درآمد متقاضی از محل خوداشتغالی به گونه ای باشد که در آن دو سال قادر باشد زندگی خود و خانواده اش را تأمین کند (ولو آنکه همسر وی درآمد داشته باشد)
  • متقاضی نشان دهد که می خواهد و می تواند بعد از ورود به کانادا فعالیت خوداشتغالی خود را ادامه دهد (گرچه عملا بعد از ورود تعهدی به این کار ندارد)

نکته مهم: روش خوداشتغالی مخصوص کسانی است که ثابت کنند خوداشتغال بوده اند (در زمینه های هنری، ورزشی یا کشاورزی) و همچنین بعد از ورود به کانادا می خواهند و می توانند (از نظر اقتصادی، سطح زبان انگلیسی و تجربه کاری) در فعالیت های خوداشتغالی شرکت کنند و به پیشرفت هنر، ورزش یا کشاورزی کانادا کمک کنند. این روش برای دور زدن نظام مهاجرتی نیست و نه تنها پرونده افرادی که سعی بر مدرک سازی کنند یا شرایط لازم را نداشته باشند رد می شود، بلکه ممکن است به مدت 5 سال به کانادا ممنوع الورود شوند. هنگام اقدام برای این روش به این نکته مهم دقت داشته باشید.

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

 پس از ورود به کانادا

این افراد برعکس کسانی که به صورت کارآفرینی وارد کانادا می شوند، هیچ تعهدی به دولت کانادا ندارند. البته اگر واقعاً قصد فعالیت خوداشتغالی نداشته باشید و در این روش اقدام کنید به معنای آن است که حقیقت را از افسر مهاجرت پنهان کرده اید و در آن صورت ممکن است Misrepresentation (جعل یا پنهان سازی واقعیت) شامل حال شما بشود. در این مورد دقت داشته باشید.

اگر مایل هستید شرایط شما برای مهاجرت در این گروه را بسنجیم لطف کنید فرم ارزیابی رایگان مهاجرت به کانادا را پر کنید.

فرم ارزیابی مهاجرت به کانادا

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره مهاجرتی با یک مشاور رسمی مهاجرت مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
Comments are closed.