اسپانسر همسر (زن یا شوهر) برای مهاجرت به کانادا

اسپانسر همسر (زن یا شوهر) برای مهاجرت به کانادا

این نوشته در تاریخ 25 دسامبر 2017 برابر 5 دی ماه 1396 ویرایش شد.


همسرانیکی از اهداف قانون مهاجرت کانادا IRPA رساندن خویشاوندان به یکدیگر است. این مساله در تبصره d بند 1 ماده 3  این قانون مطرح شده است [لینک]. در ادامه، در بند 1 ماده 12 این قانون خویشاوند به صورت زیر تعریف شده است:

“یک فرد خارجی می تواند به عنوان عضوی از خانواده در نظر گرفته شود، اگر همسر، شریک زندگی، فرزند، والد، یا یکی دیگر از اعضای خانواده یک شهروند یا مقیم دائم کانادا باشد.”

همان طور که ملاحظه می کنید، همسر Spouse یا شریک زندگی Common-law partner یا Conjugal partner از جمله کسانی هستند که می توانند به صورت خویشاوندی وارد کانادا شوند. همسر کسی است که قانوناً به عقد زن یا شوهر خود در آمده است. از نظر قانون کانادا همسران می توانند از جنس مخالف و یا همجنس هم باشند. برای تعریف قانونی شریک زندگی اینجا کلیک کنید. دقت کنید که قانون کانادا، نامزد Fiancé را برای مهاجرت خویشاوندی به رسمیت نمی شناسد.

مهاجرت خویشاندی چیست؟ Sponsoring a Family Member

مهاجرت خویشاوندی به معنای آن است که یک مقیم دائم یا شهروند کانادا که در حال حاضر در کانادا زندگی می کند یک یا چند تن از خویشاوندان خود را که در قوانین مهاجرت کانادا پیش بینی شده اند از طریق حمایت مالی Sponsorship به کانادا بیاورد. مهاجران گروه خویشاوندی به دو گروه عمده زیر تقسیم می شوند (ماده 117 آیین نامه های مهاجرتی کانادا IRPR).

  • همسران و فرزندان
  • سایر خویشاوندان

بدیهی است که همسران و فرزندان در اولویت مهاجرت به کانادا قرار دارند. در این نوشته هرگاه صحبت از همسر می شود شریک زندگی هم مد نظر است. در ضمن در طول این نوشته تنها برروی مهاجرت همسران تاکید می کنم و مهاجرت فرزندان و سایر خویشاوندان (نظیر مهاجرت والدین و پدر بزرگ ها و مادربزرگ ها) را به نوشته های دیگر می سپارم.

منظور از حمایت مالی یا اسپانسرشیپ Sponsorship این است که یک فرد به دولت کانادا متعهد شود طی دوره ای که از طرف قانون تعیین شده است در صورت نیاز هزینه های زندگی فرد تحت حمایت خود را تامین کند. به این فرد که مقیم یا شهروند کاناداست، اسپانسر (حامی) و به این تعهد Undertaking می گویند که شرایط آن در اصل 132 آیین نامه های مهاجرتی کانادا آمده است.

چه کسی می تواند اسپانسر همسرش شود؟

از نظر “آئین نامه های مهاجرتی کانادا کسی می تواند اسپانسر همسرش شود که مشخصات زیر را دارا باشد:

  1. مقیم دائم یا شهروند کانادا باشد.
  2. حداقل 18 سال سن داشته باشد.
  3. ساکن کانادا باشد*.
  4. فرم های تقاضانامه برای مهاجرت همسر خود را به طور کامل تکمیل و برای اداره مهاجرت ارسال کرده باشد.
  5. بابت اسپانسرشیپ های قبلی خود به دولت کانادا بدهکار نباشد.
  6. طی سه سال گذشته اسپانسر همسر دیگری نشده باشد.
  7. هنگام ازدواج با همسر خود، همسر یا شریک زندگی دیگری نداشته باشد.
  8. طی پنج سال گذشته خود از این روش (یعنی حمایت مالی توسط همسر) به کانادا مهاجرت نکرده باشد.
  9. حکم اخراج وی از کانادا صادر نشده باشد
  10. در بازداشت یا زندان نباشد
  11. یک سری از جرایم مشخص شده در قانون جزای کانادا Criminal Code را مرتکب نشده باشد (شرح این موارد از حوصله نوشته زیر خارج است)
  12. در خارج از کانادا یک سری جرایم را مرتکب نشده باشد (شرح این موارد هم از حوصله نوشته زیر خارج است)
  13. به دولت کانادا بدهی نداشته باشد
  14. ورشکست نباشد (البته اگر دوره خاص بعد از ورشکستگی سپری شده باشد مشکلی نیست)
  15. برای گذران زندگی خود از کمک های مالی یا در اصطلاح Social Assistance استفاده نکند (اگر این کمک ها به خاطر معلولیت باشد اشکالی ندارد)
  16. درآمد کافی داشته باشد (بیشتر موارد اسپانسرشیپ همسران از این شرط معاف هستند)

*اگر فرد اسپانسر، شهروند کانادا Citizen باشد و خارج از کانادا زندگی کند، می تواند اسپانسر همسرش شود به شرط آنکه بعد از صدور ویزا به همراه همسرش به کانادا باز گردد و در آنجا زندگی کند. این ادعا باید به وسیله مدارک محکم به افسر مهاجرت ثابت شود (بند 2 ماده 130 آیین نامه های مهاجرتی کانادا).

علاوه بر موارد فوق شرط بسیار مهمی وجود دارد و آن اینکه ازدواج اسپانسر با همسرش باید واقعی باشد و به منظور دریافت اقامت دائم برای وی صورت نگرفته باشد (به عبارت دیگر ازدواج صوری یا مصلحتی نباشد). این مسأله در ماده 4 آیین نامه های مهاجرتی با عنوان “نیت ناپسند” Bad Faith تشریح شده است. برای آنکه مطمئن شوید شرایط اسپانسر بودن را دارید با یک وکیل یا مشاور رسمی مهاجرت مشورت کنید.

وقتی کسی اسپانسر همسر خود می شود به مدت سه سال متعهد است که هزینه های زندگی وی را در کانادا بپردازد. در این مدت اگر دو طرف از هم جدا شوند، این تعهد باطل نخواهد شد و اگر حتی پس از طلاق همسر وی برای دریافت پاره ای  کمک های اجتماعی Social Assistance مراجعه کند، اسپانسر دچار مشکل می شود و ضمن اینکه باید دلیل این کار را به دولت توضیح دهد، متعهد است که همه مبالغی که همسر وی از دولت دریافت کرده را به دولت باز گرداند. ماده 2 آئین نامه های مهاجرتی کانادا کمک های اجتماعی را به این شکل تعریف کرده است:

هر نوع خدمات، پول یا کالایی که تحت پوشش برنامه های اجتماعی استانی به یک فرد ارائه شود.  از جمله می توان به خدماتی اشاره کرد که برای نیازمندان، سرپناه، غذا، لباس، سوخت، وسایل مورد نیاز منزل، نیازهای شخصی یا خدمات پزشکی ای که به طور معمول برای همه محیا نیست فراهم می کنند (نظیر دندانپزشکی و عینک طبی).

دقت داشته باشید که خدمات رایگان پزشکی که برای همه کانادایی ها محیاست در گروه کمک های اجتماعی قرار نمی گیرد. در ضمن اگر همسر اسپانسر فرزندی هم داشته باشد که با خود به کانادا آورده، فرد اسپانسر به مدت 10 سال یا تا سن بیست و پنج سالگی آن فرزند (هر کدام زودتر فرا برسد) نسبت به وی تعهد مالی دارد (اگر فرزند بیش از 22 سال داشته باشد این تعهد سه سال خواهد بود).

چه کسی می تواند توسط همسرش اسپانسر شود؟

برای همسرِ اسپانسر که در اصطلاح متقاضی Applicant گفته می شود، شرایطی وجود دارد که در آیین نامه های مهاجرتی کانادا (نظیر بند 117) و قانون مهاجرت کانادا (نظیر بند های 33 تا 43) آمده است. مهم ترین این شرایط شامل موارد زیر است:

  1. در هنگام ازدواج همسر یا شریک زندگی دیگری نداشته باشد.
  2. سنش هنگام اقدام برای مهاجرت کمتر از 18 سال نباشد.
  3. موقعی که اسپانسر به کانادا می آمده، وی همسر اسپانسر نبوده است (مگر در شرایط کاملا خاص).
  4. ممنوع الورود به کانادا نیست.
  5. تمام فرم های مربوط به مهاجرت به کانادا را به طور کامل و صادقانه پر کرده است.
  6. هدف وی از ازدواج با همسرش کسب اقامت کانادا نبوده است.

روال انجام کار

اگر همه شرایط برای اسپانسر شدن و همین طور مهاجرت برقرار باشد آن وقت اسپانسر و همسر وی باید مدارک لازم را تهیه و همه فرم ها را پرکنند و آنها را به دفتر میسی ساگا CPC Mississauga ارسال نمایند. اگر دفتر میسی ساگا پرونده را بپذیرد فایل نامبر صادر می شود و از اسپانسر و متقاضی دعوت می شود که یک پرونده آنلاین درست کنند. پس از آن به مرور مدارک بیشتری از متقاضی و اسپانسر خواهند خواست و اگر همه چیز به خوبی پیش برود آزمایشات پزشکی انجام خواهد شد و ویزای مهاجرت به کانادا صادر می شود و همسر به عنوان یک مقیم دائم وارد کانادا می شود.

چند نکته زیر را در نظر داشته باشید.

  1. روش اسپانسر شدن همسر با سایر خویشاوندان متفاوت است. برای مثال مهاجرت والدین در مقاله جداگانه ای شرح داده شده است.
  2. برای اسپانسر شدن همسر نیازی به شرط مالی نیست. یعنی برعکس سایر خویشاوندان در مورد همسر و فرزند نیازی نیست درآمد مکفی داشته باشید. منتها اصل 39 قانون مهاجرت کانادا تأکید می کند که هر کس که مایل است به کانادا مهاجرت کند باید نشان دهد که می خواهد یا می تواند بعد از ورود روی پای خود بایستد. در نتیجه لازم است هم اسپانسر و هم متقاضی یک سری مدارک مالی و درآمدی نشان بدهند. در این خصوص از مشاور مهاجرت خود کمک بگیرید.
  3. ازدواج صوری (مصلحتی) برای مهاجرت به کانادا یکی از نخ نما شده ترین روش های تقلبی برای مهاجرت به کاناداست. کمتر کسی این روزها می تواند از این روش وارد کانادا شود و حتی اگر موفق شوداحتمال اخراج وی از کانادا و یا دردسرهای حقوقی برای او و همسر صوری اش وجود دارد.
  4. مهاجرت همسران از طریق اسپانسرشیپ در اولویت اول اداره مهاجرت قرار دارد و سعی بر آن است که ظرف شش ماه تا یک سال ویزا صادر شود. با این حال بهتر است حداقل یک سال را برای این کار پیش بینی کنید.
  5. معمولا در این روش مصاحبه ای صورت نمی پذیرد ولی اگر به مصاحبه دعوت شدید نگران نباشید. دعوت شدن به مصاحبه لزوماً به معنای وجود اشکال در کار شما نیست. برای آشنایی بیشتر با مصاحبه مهاجرت اینجا کلیک کنید.
  6. اگر کسی هنگام مهاجرت به کانادا ازدواج کرده باشد، می تواند به طور همزمان همسر خود را نیز به کانادا بیاورد. در واقع همسر داشتن موقع ازدواج در خیلی موارد شرایط مهاجرت را تسهیل می کند. این مساله با اسپانسر شدن همسر متفاوت است و نیازی به پر کردن فرم های اسپانسرشیپ ندارد.
  7. اگر متقاضی (یعنی همسری که اسپانسر می شود) در خاک کانادا حضور داشته باشد (مثلا با ویزای کار، ویزای دانشجویی یا ویزای توریستی)، آن وقت شرایط اسپانسرشیپی کمی متفاوت خواهد بود. در این خصوص از یک مشاور مهاجرت مجرب کمک بگیرید یا به وبسایت اداره مهاجرت مراجعه کنید.

سه نکته مهم:

  • فردی که به وسیله همسر خود به کانادا اسپانسر شده و مهاجرت کند، به مدت 5 سال نمی تواند اسپانسر همسر بعدی خود شود. یعنی اگر آقای ایکس به وسیله همسرش به کانادا مهاجرت کند (از روش اسپانسرشیپی) و بعد از همسر خود جدا شود و با فرد دیگری که خارج از کاناداست ازدواج کند، تنها هنگامی می تواند اسپانسر همسر جدید خود شود که حداقل 5 سال از زمان ورود وی به کانادا به عنوان مقیم دائم گذشته باشد.
  • اگر کسی از همسر خود طلاق بگیرد. بعد به وسیله کسی به کانادا اسپانسر شود. بعد از آن اسپانسر طلاق بگیرد و دوباره با همسر اول خود ازدواج کند نمی تواند اسپانسر آن همسر به کانادا بشود. به این کار “ازدواج جدید” New Marriage می گویند که در اصل 4.1 آیین نامه های مهاجرتی کانادا آمده است.
  • اگر تقاضای اسپانسرشیپی شما رد بشود می توانید از طریق دادگاه های مهاجرتی کانادا تقاضای تجدید نظر بدهید. برای این کار به طور معمول 30 روز به شما فرصت می دهند. اگر با این شرایط مواجه شدید حتما با یک وکیل مهاجرت یا یک مشاور مهاجرت تماس بگیرید.

علیرضا پارسایبا آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای
مشاور رسمی مهاجرت به کانادا مستقر در شهر تورنتو
استاد رشته مهاجرت کالج اشتون شهر ونکوور

فرم ارزیابی مهاجرت و ویزای کار و تحصیل کانادا

مشاوره رسمی ویزا، تابعیت و مهاجرت کانادا

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم. 

فرآیند مهاجرت به کانادا (اقامت دائم)، ویزای زیارتی (گردشگری)، ویزای تحصیلی و ویزای کار این کشور تابع قانون مهاجرت کانادا و آئین نامه ها و دستورالعمل های ناشی از آن است. این فرآیند منحصر به پر کردن یک سری فرم ساده و ارائه یک سری مدرک نیست. این فرآیند را جدی بگیرید و اگر از خدمات یک مشاور مهاجرت آگاه و مجرب استفاده نمی کنید، حداقل در این خصوص عمیقا تحقیق کنید و متکی به شایعات موجود یا نوشته های فورام ها نباشید.

Share
Comments are closed.