اسپانسر همسر (زن یا شوهر) برای مهاجرت به کانادا


این نوشته در تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۱۳ برابر ۱۰ دی ماه ۱۳۹۲ ویرایش شد.


همسرانیکی از اهداف قانون “مهاجرت و حمایت از پ..ن.ا.ه   ..ن..د.گ. ا.ن…” کانادا Immigration and .R..e..f….u…g. e..e Protection Act رساندن خویشاوندان به یکدیگر است. این مساله در بند d ماده ۳٫۱ این قانون مطرح شده است [لینک]. در ادامه، در بند ۱ ماده ۱۲ این قانون خویشاوند به صورت زیر تعریف شده است:

“یک فرد خارجی می تواند به عنوان عضوی از خانواده در نظر گرفته شود، اگر همسر، شریک زندگی، فرزند، والد، یا یکی دیگر از اعضای خانواده یک شهروند یا مقیم دائم کانادا باشد.”

همان طور که ملاحظه می کنید، همسر Spouse یا شریک زندگی Common-law partner یا Conjugal partner از جمله کسانی هستند که می توانند به صورت خویشاوندی وارد کانادا شوند. همسر کسی است که قانوناً به عقد زن یا شوهر خود در آمده است. از نظر قانون کانادا همسران می توانند از جنس مخالف و یا همجنس هم باشند. برای تعریف قانونی شریک زندگی اینجا کلیک کنید. دقت کنید که قانون کانادا، نامزد Fiancé را برای مهاجرت خویشاوندی به رسمیت نمی شناسد.

مهاجرت خویشاندی چیست؟ Sponsoring a Family Member

مهاجرت خویشاوندی به معنای آن است که یک مقیم دائم یا شهروند کانادا که در حال حاضر در کانادا زندگی می کند یک یا چند تن از خویشاوندان خود را که در قوانین مهاجرت کانادا پیش بینی شده اند از طریق حمایت مالی Sponsorship به کانادا بیاورد. مهاجران گروه خویشاوندی به دو گروه عمده زیر تقسیم می شوند.

  • همسران و فرزندان
  • سایر خویشاوندان

بدیهی است که همسران و فرزندان در اولویت مهاجرت به کانادا قرار دارند. در این نوشته هرگاه صحبت از همسر می شود شریک زندگی هم مد نظر است. در ضمن در طول این نوشته تنها برروی مهاجرت همسران تاکید می کنم و مهاجرت فرزندان و سایر خویشاوندان را به نوشته های دیگر می سپارم.

منظور از حمایت مالی یا اسپانسرشیپ Sponsorship این است که یک فرد به دولت کانادا متعهد شود طی دوره ای که از طرف قانون تعیین شده است در صورت نیاز هزینه های زندگی فرد تحت حمایت خود را تامین کند. به این فرد که مقیم یا شهروند کاناداست، اسپانسر (حامی) و به این تعهد Undertaking می گویند.

چه کسی می تواند اسپانسر همسرش شود؟

از نظر “آئین نامه های مهاجرت و حمایت پ..نا..ه.ن.  .د…گ.ان .کانادا” Immigration and R..e.f….u.g..e.e Protection Regulations کسی می تواند اسپانسر همسرش شود که مشخصات زیر را دارا باشد:

  1. مقیم دائم یا شهروند کانادا باشد.
  2. حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد.
  3. ساکن کانادا باشد*.
  4. فرم های تقاضانامه برای مهاجرت همسر خود را به طور کامل تکمیل و برای اداره مهاجرت ارسال کرده باشد.
  5. بابت اسپانسرشیپ های قبلی خود به دولت کانادا بدهکار نباشد.
  6. طی سه سال گذشته اسپانسر همسر دیگری نشده باشد.
  7. هنگام ازدواج با همسر خود، همسر یا شریک زندگی دیگری نداشته باشد.

*اگر فرد اسپانسر، شهروند کانادا Citizen باشد و خارج از کانادا زندگی کند، می تواند اسپانسر همسرش شود به شرط آنکه بعد از صدور ویزا به همراه همسرش به کانادا باز گردد و در آنجا زندگی کند.

علاوه بر موارد فوق شرایط دیگری نیز برای اسپانسر وجود دارد؛ مثلا ازدواج وی با همسرش باید واقعی باشد و به منظور دریافت اقامت دائم برای وی صورت نگرفته باشد (به عبارت دیگر ازدواج صوری یا مصلحتی نباشد). اگر اسپانسر در زندان بسر ببرد نمی تواند برای مهاجرت همسرش اقدام کند. همچنین، بعضی از جرایم موجب می شود که فرد امکان اسپانسر شدن همسر خود را نداشته باشد. برای فهرست دقیق تر مواردی که مانع اسپانسر شدن افراد می شود می توانید به متن قانون مراجعه فرمایید و یا با یک وکیل یا مشاور رسمی مهاجرت مشورت کنید.

وقتی کسی اسپانسر همسر خود می شود به مدت سه سال متعهد است که هزینه های زندگی وی را در کانادا بپردازد. در این مدت اگر دو طرف از هم جدا شوند، این تعهد باطل نخواهد شد و اگر حتی پس از طلاق همسر وی برای دریافت پاره ای  خدمات اجتماعی نظیر Social Welfare مراجعه کند، اسپانسر دچار مشکل می شود و ضمن اینکه باید دلیل این کار را به دولت توضیح دهد، متعهد است که همه مبالغی که همسر وی از دولت دریافت کرده را به دولت باز گرداند. در ضمن اگر همسر اسپانسر فرزندی هم داشته باشد که با خود به کانادا آورده، فرد اسپانسر به مدت ۱۰ سال یا تا سن بیست و پنج سالگی آن فرزند (هر کدام زودتر فرا برسد) نسبت به وی تعهد مالی دارد (اگر فرزند بیش از ۲۲ سال داشته باشد این تعهد سه سال خواهد بود).

چه کسی می تواند توسط همسرش اسپانسر شود؟

برای همسرِ اسپانسر، شرایطی وجود دارد. مهم ترین این شرایط شامل موارد زیر است:

  1. در هنگام ازدواج همسر یا شریک زندگی دیگری نداشته باشد.
  2. سنش هنگام ازدواج کمتر از ۱۶ سال نباشد.
  3. موقعی که اسپانسر به کانادا می آمده، وی همسر اسپانسر نبوده است.
  4. ممنوع الورود به کانادا نیست.
  5. تمام فرم های مربوط به مهاجرت به کانادا را به طور کامل و صادقانه پر کرده است.
  6. هدف وی از ازدواج با همسرش کسب اقامت کانادا نبوده است.

اگر همه شرایط برای اسپانسر شدن و همین طور مهاجرت برقرار باشد آن وقت اسپانسر و همسر وی باید همه مدارک لازم را تهیه و همه فرم ها را پرکنند و آنها را به دفتر میسی ساگا CPC Mississauga ارسال نمایند. برای مشاهده لیست فرم ها و مدارک اینجا کلیک کنید.

چند نکته زیر را در نظر داشته باشید.

  1. روش اسپانسر شدن همسر با سایر خویشاوندان متفاوت است. همین طور فرم ها و مدارکی که باید ارسال شوند. در آینده روش مهاجرت سایر خویشاوندان را از طریق اسپانسرشیپ توضیح خواهم داد.
  2. برای اسپانسر شدن همسر نیازی به شرط مالی نیست. یعنی برعکس سایر خویشاوندان در مورد همسر و فرزند نیازی نیست درآمد مکفی داشته باشید.
  3. ازدواج صوری (مصلحتی) برای مهاجرت به کانادا یکی از نخ نما شده ترین روش های تقلبی برای مهاجرت به کاناداست. کمتر کسی این روزها می تواند از این روش وارد کانادا شود و حتی اگر موفق شوداحتمال اخراج وی از کانادا و یا دردسرهای حقوقی برای او و همسر صوری اش وجود دارد [لینک].
  4. مهاجرت همسران از طریق اسپانسرشیپ در اولویت اول اداره مهاجرت قرار دارد و سعی بر آن است که ظرف شش ماه ویزا صادر شود. با این حال بهتر است حدود یک سال را برای این کار پیش بینی کنید.
  5. معمولا در این روش مصاحبه ای صورت نمی پذیرد ولی اگر به مصاحبه دعوت شدید نگران نباشید. دعوت شدن به مصاحبه لزوماً به معنای وجود اشکال در کار شما نیست. برای آشنایی بیشتر با مصاحبه مهاجرت اینجا کلیک کنید.
  6. اگر کسی هنگام مهاجرت به کانادا ازدواج کرده باشد، می تواند به طور همزمان همسر خود را نیز به کانادا بیاورد. در واقع همسر داشتن موقع ازدواج در خیلی موارد شرایط مهاجرت را تسهیل می کند. این مساله با اسپانسر شدن همسر متفاوت است و نیازی به پر کردن فرم های اسپانسرشیپ ندارد. برای اطلاعات بیشتر در خصوص داشتن همسر و مهاجرت به کانادا اینجا کلیک کنید.
  7. تمام اطلاعات فوق برای اسپانسرهایی است که همسرشان خارج از کانادا زندگی می کند. شرایط مهاجرت کسانی که همسرشان با ویزای موقت داخل کاناداست کمی متفاوت است. در این باره در آینده مطلبی را منتشر خواهم کرد.

دو نکته مهم:

  • فردی که به وسیله همسر خود به کانادا اسپانسر شده و مهاجرت کند، به مدت ۵ سال نمی تواند اسپانسر همسر بعدی خود شود. یعنی اگر آقای ایکس به وسیله همسرش به کانادا مهاجرت کند (از روش اسپانسرشیپی) و بعد از همسر خود جدا شود و با فرد دیگری که خارج از کاناداست ازدواج کند، تنها هنگامی می تواند اسپانسر همسر جدید خود شود که حداقل ۵ سال از زمان ورود وی به کانادا به عنوان مقیم دائم گذشته باشد.
  • در شرایط خاص اسپانسرشیپی همسران مشروط می شود. برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

آخرین نکته اینکه من مدتی قبل مطلب مشابهی درباره مهاجرت همسران به زبان انگلیسی منتشر کردم [لینک]. این مطلب با استفبال زیادی مواجه شد و ده ها نفر از نقاط مختلف جهان سوالاتی را در مورد مسایل خودشان مطرح کردند. اگر با زبان انگلیسی آشنایی دارید پیشنهاد می کنم آن مطلب و بخصوص سوال و جواب های زیر آن را حتما مطالعه بفرمایید [لینک].

 

علیرضا پارسای

نوشته های مرتبط:

متن انگلیسی English Post

دنباله

جدیدترین نظرسنجی

حقوق قانونی و سلب مسوولیت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

 

Share

, , , , , , ,

Comments are closed.