مهاجرت والدین به کانادا در سال 2018 میلادی

مهاجرت والدین به کانادا در سال 2018 میلادی

نکته 1: این نوشته مهاجرت والدین را توضیح می دهد. اگر مایل به مشاهده لیست همه روش های مهاجرت در سال 2018 میلادی هستید اینجا کلیک کنید.

نکته 2: این نوشته در تاریخ 17 ژانویه 2018 براساس آخرین جدول درآمدها بروز شد.


مهاجرت والدین به کانادا

بند 1 ماده 12 قانون مهاجرت کانادا IRPA یکی از سه روش اصلی مهاجرت به این کشور را از طریق روابط خانوادگی با افراد مقیم یا شهروند (تابع) کانادا تعریف می کند. از سوی دیگر ماده 177 آئین نامه های مهاجرتی کانادا IRPR تعریف مشخصی از خانواده می دهد. تنها کسانی می توانند به عنوان افراد خانواده و از طریق اسپانسرشیپی (حمایت مالی) به کانادا مهاجرت کنند که در این ماده قانونی ذکر شده باشند. تبصره های c و d بند 1 ماده 117 مشخصا از پدر و مادر (والدین) و پدربزرگ و مادربزرگ نام می برند. به عبارت دیگر کسی که اقامت دائم کانادا را داراست (در اصطلاح پی آر PR است) یا کسی که شهروند (سیتی زن، تابع) کاناداست می توانند پدر و مادر یا پدربزرگ و مادربزرگ خود را حمایت مالی کنند تا بتوانند به کانادا مهاجرت کنند. در چنین شرایطی کسی که حمایت مالی را انجام می دهد (یعنی تابع یا مقیم کانادا) اسپانسر Sponsor نامیده می شود و پدر و مادر یا پدر بزرگ و مادربزرگی که به کانادا مهاجرت می کنند متقاضی Applicant خوانده می شوند.

شرایط اصلی اسپانسر

طبق مواد 130 و 133 آئین نامه های مهاجرتی کانادا اسپانسر باید شرایط زیر را داشته باشد:

  1. مقیم دائم Permanent Resident یا شهروند Citizen کانادا باشد
  2. حداقل 18 سال سن داشته باشد
  3. فرم های لازم را پر کرده باشد و به طور رسمی با ارسال فرم ها و مدارک تقاضای اسپانسرشیپی کرده باشد
  4. حکم اخراج وی از کانادا صادر نشده باشد
  5. در بازداشت یا زندان نباشد
  6. یک سری از جرایم مشخص شده در قانون جزای کانادا Criminal Code را مرتکب نشده باشد (شرح این موارد از حوصله نوشته زیر خارج است)
  7. در خارج از کانادا یک سری جرایم را مرتکب نشده باشد (شرح این موارد هم از حوصله نوشته زیر خارج است)
  8. به دولت کانادا بدهی نداشته باشد
  9. ورشکست نباشد (البته اگر دوره خاص بعد از ورشکستگی سپری شده باشد مشکلی نیست)
  10. برای گذران زندگی خود از کمک های مالی یا در اصطلاح Social Assistance استفاده نکند (اگر این کمک ها به خاطر معلولیت باشد اشکالی ندارد)
  11. درآمد کافی داشته باشد (برای توضیحات بیشتر به بخش بعدی این نوشته مراجعه کنید)

وضعیت درآمد اسپانسر

علاوه بر موارد فوق طبق ماده 133 آئین نامه های مذکور، اسپانسر باید نشان بدهد که در سه سال پیاپی قبل از ارسال مدارک به اندازه کافی درآمد داشته است. به درآمد مورد نیاز برای مهاجرت والدین یا پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها Minimum Necessary Income یا MNI می گویند. میزان MNI به تعداد افراد خانواده بستگی دارد. مثلا اگر اسپانسر همسر و دو فرزند داشته باشد و تنها بخواهد والدین خودش را اسپانسر بشود، مجموع نفرات 6 می شود و باید MNI را برای شش نفر در نظر گرفت. تنها درآمد مورد قبول که می توان به اداره مهاجرت ارائه داد درآمدی است که در گزارش مالیاتی اداره مالیات کانادا ثبت شده است. این گزارش در اصطلاح Notice of Assessment خوانده می شود. درآمد مورد قبول در خط 150 این گزارش دیده می شود.

میزان MNI در سال های مختلف متغیر است، چرا که خط فقر تغییر می کند. در جدول زیر این مبالغ را با توجه به تعداد نفرات خانواده ملاحظه می کنید.

جدول حداقل درآمد برای اسپانسرشیپ والدین
تعداد کل افراد شامل خانواده اسپانسر و متقاضیان حداقل درآمد سال
2017
حداقل درآمد سال
2016
حداقل درآمد سال
2015
2 نفر
$39,813
$39,371 $38,618
3 نفر
$48,945
$48,404 $47,476
4 نفر
$59,426
$58,768 $57,642
5 نفر
$67,400
$66,654 $65,377
6 نفر
$76,015
$75,174 $73,733
7 نفر
$84,631
$83,695 $82,091
اگر تعداد بیش از 7 نفر باشد به ازای هر نفر اضافه مبلغ مذکور را اضافه کنید
$8,616
$8,522 $8,358

اداره مهاجرت روی درآمد متقاضیان (یعنی والدین اسپانسر) حساب نمی کند. اگر اسپانسر همسر داشته باشد، در صورت موافقت همسر می تواند وی را به عنوان ضامن معرفی کند (بند 5 ماده 132 آیئن نامه های مهاجرتی). در این صورت درآمد همسر اسپانسر به درآمد کل اضافه خواهد شد و اگر از MNI بیشتر باشد، امکان اسپانسرشیپی به وجود می آید. اداره مهاجرت تنها اعداد مندرج در خط 150 گزارش مالیاتی را می پذیرد. در نتیجه اگر کسی کمتر از سه سال است که به کانادا مهاجرت کرده است، عملا نمی تواند اسپانسر والدین خود بشود و باید صبر کند که حداقل سه عدد Notice of Assessment داشته باشد و درآمد موجود در همه آنها هم قابل توجه باشد.

تعهد مالی اسپانسر

اسپانسر و ضامن وی (فقط همسر می تواند ضامن باشد) به دولت کانادا متعهد می شوند که به مدت بیست 20 سال والدین خود را پوشش مالی خواهد داد. این تعهد مالی در اصطلاح حقوقی کانادا Undertaking نامیده می شود. شروع این دوره از اولین ورود والدین به کانادا به عنوان مهاجر محاسبه خواهد شد. این زمان به هیچ وجه قابل کاهش نیست. اگر همسر اسپانسر ضامن وی شده باشد و بعد ها از هم طلاق بگیرند ضمانت مالی همسر همچنان پابرجا خواهد ماند. تعهد مالی بدین معناست که والدین حق استفاده از کمک های اجتماعی به افراد فقیر را ندارند. این کمک ها در اصطلاح Social Assistance (در اصطلاح مرسوم ایرانیان “ولفر”) نامیده می شود. ماده 2 آئین نامه های مهاجرتی کانادا کمک های اجتماعی را به این شکل تعریف کرده است:

هر نوع خدمات، پول یا کالایی که تحت پوشش برنامه های اجتماعی استانی به یک فرد ارائه شود.  از جمله می توان به خدماتی اشاره کرد که برای نیازمندان، سرپناه، غذا، لباس، سوخت، وسایل مورد نیاز منزل، نیازهای شخصی یا خدمات پزشکی ای که به طور معمول برای همه محیا نیست فراهم می کنند (نظیر دندانپزشکی و عینک طبی).

دقت داشته باشید که خدمات رایگان پزشکی که برای همه کانادایی ها محیاست در گروه کمک های اجتماعی قرار نمی گیرد. اگر والدین اسپانسر کمک های اجتماعی Social Assistance استفاده کنند، اسپانسر (و ضامن وی) به دولت کانادا مقروض خواهند شد و تا وقتی که بدهی خود را پرداخت نکنند امکان اسپانسر کردن فرد دیگری را نخواهند داشت. همچنین ممکن است دولت از روش های دیگری استفاده کند و اسپانسر را وادار کند که این مبالغ را به دولت برگرداند.

شرایط متقاضی

متقاضیان مهاجرت از این روش (یعنی والدین یا پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها) نیاز به داشتن شرایط خاصی ندارند. در این روش شرط سن، دانستن زبان انگلیسی یا فرانسه، تحصیلات و دارایی متقاضی مطرح نیست. البته باید دو مورد مهم را در نظر داشت.

  1. اگر متقاضی تحت هر یک از مواد 33 تا 43 قانون مهاجرت کانادا به کانادا ممنوع الورد باشد، آن وقت امکان مهاجرت وی وجود نخواهد داشت. بیشترین مشکلی که برای پدر و مادرها در این گروه به وجود می آید ممنوعیت ورود به خاطر مشکلات جسمی یا روحی روانی است (ماده 38 قانون). در موارد خاص می توان به واسطه مسایل انسان دوستانه مشکل ممنوعیت ورود به خاطر مسایل پزشکی را حل کرد. اما رفع سایر موارد به این سادگی ها نیست (نظیر ممنوعیت ورود به خاطر مشکلات جزائی یا ام..نی..ت..ی). در این خصوص حتما با یک مشاور مهاجرت مجرب یا یک وکیل مهاجرت حاذق صحبت کنید.
  2. گرچه میزان دارایی متقاضی در این روش مطرح نیست، اما ماده 39 قانون مهاجرت انتظار دارد که همه مهاجران به کانادا نشان بدهند که می توانند یا می خواهند هنگام ورود به کانادا روی پای خود بایستند. برای اینکه این اصل قانونی مهاجر را دچار مشکل نکند اصلح این است که علاوه بر نشان دادن درآمد اسپانسر مدارکی درخصوص درآمد متقاضی (نظیر حقوق بازنشستگی) و همین طور دارایی های وی (نظیر منزل مسکونی در صورت وجود) ارائه شود تا پرونده محکمی داشته باشید.

روش انتخاب پرونده در گروه والدین در سال 2018 میلادی

اداره مهاجرت کانادا در تاریخ 2 ژانویه 2018 فرمی را روی وبسایت خود منتشر خواهد کرد. این فرم تا اول فوریه 2018 روی وبسایت باقی خواهد ماند. در این دوره زمانی یک ماهه، اسپانسرها باید فرم را پر کنند. اگر فرم مثل سال جاری باشد فرم نسبتا ساده ایست. بعد از پر کردن فرم، دولت کانادا حدود 10 هزار پرونده را انتخاب خواهد کرد و از آنها دعوت خواهد کرد که فرم ها و مدارک تکمیلی را ارائه کنند. شرکت ما در این زمینه برنامه خاصی دارد. اگر مایل هستید که ما در خدمت شما باشیم با ما تماس بگیرید یا فرم ارزیابی ما را پر کنید.

اگر شرایط اسپانسرشیپ را ندارید لطفا فرم آنلاین اداره مهاجرت را پر نکنید چون تنها ممکن است باعث شوید فرصت را از یک نفر واجد شرایط بگیرید. در سال 2017 حدود 95 هزار نفر فرم را پر کردند یعنی شانس اتنخاب شدن کمتر ا 11 درصد بود.

علیرضا پارسای

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای
مشاور رسمی مهاجرت به کانادا مستقر در شهر تورنتو
استاد رشته مهاجرت کالج اشتون شهر ونکوور

فرم ارزیابی مهاجرت و ویزای کار و تحصیل کانادا

مشاوره رسمی ویزا، تابعیت و مهاجرت کانادا

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم. 

فرآیند مهاجرت به کانادا (اقامت دائم)، ویزای زیارتی (گردشگری)، ویزای تحصیلی و ویزای کار این کشور تابع قانون مهاجرت کانادا و آئین نامه ها و دستورالعمل های ناشی از آن است. این فرآیند منحصر به پر کردن یک سری فرم ساده و ارائه یک سری مدرک نیست. این فرآیند را جدی بگیرید و اگر از خدمات یک مشاور مهاجرت آگاه و مجرب استفاده نمی کنید، حداقل در این خصوص عمیقا تحقیق کنید و متکی به شایعات موجود یا نوشته های فورام ها نباشید.

Share
Comments are closed.