تبدیل ویزای توریستی به اقامت کانادا یا ویزای تحصیلی یا ویزای کار کانادا

تبدیل ویزای توریستی به اقامت کانادا یا ویزای تحصیلی یا ویزای کار کانادا

تبدیل ویزای توریستی کانادابر کسی پوشیده نیست که امسال (سال 2017 میلادی) سال صدور ویزای کانادا برای ایرانیان است. هر روز افراد زیادی با افتخار از طریق تلفن، ایمیل، تلگرام یا سایر روش ها با دفتر شرکت مهاجرتی پارسای یا بنده تماس می گیرند و اعلام می کنند که ویزای مولتی دارند (یا در واقع مالتیپل انتری ویزا Multiple-entry Visa). خود ما در دریافت این دست ویزاها بسیار موفق بوده ایم و در سال جاری تا امروز تنها یک یا دو مورد داشته ایم که ویزا صادر نشده است و در تمام موارد دیگر ویزا را صادر کرده اند. این مسأله را به فال نیک می گیرم. این نشان دهنده تغییر رفتار اداره مهاجرت کانادا در مقابل ایرانیان است. البته این بدان معنا نیست که برای هر کسی ویزا صادر می شود. برای اطلاعات بیشتر در خصوص گرفتن ویزای توریستی پیشنهاد می کنم نوشته زیر را مطالعه فرمایید:

سوالی که بیشتر افراد فوق از بنده یا شرکت ما می پرسند این است که چگونه می توانند بعد از ورود به کانادا ویزای خود را به یکی از شکل های زیر تبدیل کنند:

به صورت پیش فرض موارد فوق به ندرت امکان پذیر است. منتها بهتر است دقیق تر توضیح بدهم که سوء تفاهم پیش نیاید و جلوی شایعاتی که متأسفانه در جریان است گرفته شود.

ویزای توریستی چیست؟

ویزای توریستی (که در اصطلاح حقوقی زیرگروه Temporary Resident Visa یا TRV است) به دارنده اجازه می دهد به شرط عدم ممانعت افسر مرزی کانادا وارد این کشور شود و برای مدتی در خاک این کشور بماند. ویزای توریستی (گردشگری) برای کار، زندگی یا تحصیل در کانادا نیست. دارنده این ویزاها حتی اجازه کار داوطلبانه هم ندارند. اگر دارنده چنین ویزایی هستید، هنگام ورود به کانادا، افسر مرزی تصمیم می گیرد که چه مدت می توانید در خاک کانادا باقی بمانید. به طور پیش فرض شما اجازه دارید تا شش ماه در کانادا بمانید، اما گاه افسر مرزی بنا به شرایط شما و صلاحدید خود ممکن است این زمان را محدود کند یا حتی افزایش دهد. البته با ویزای توریستی می توانید در بسیاری از دوره های آموزشی که طول مدت آنها کمتر از شش ماه است شرکت کنید (به شرط آنکه بخشی از یک دور آموزشی طولانی تر نباشند). مثلا می توانید در کلاس زبان ثبت نام کنید یا دوره های چند روزه مدیریتی بگذرانید. مسأله دیگر این است که چون در کانادا حضور فیزیکی دارید می توانید مستقیم با کالج ها، دانشگاه ها یا کارفرمایان کانادایی ملاقات کنید و شانس خود را برای تحصیل یا کار در کانادا بسنجید یا مقدمات این فرصت ها را فراهم کنید. باز هم تأکید می کنم که با ویزای توریستی اجازه کار و تحصیل بلند مدت و زندگی در کانادا را ندارید.

آیا می توان بیشتر از شش ماه در کانادا ماند؟

اگر هنگام ورود افسر مهاجرت در گذرنامه شما تاریخ ورود نزند یعنی می توانید تا شش ماه در کانادا بمانید. اگر تاریخ خروج بزند تا موقعی که تاریخ زده می توانید در کانادا حضور داشته باشید. اگر بنا به دلایلی مایل هستید بیشتر از شش ماه در کانادا حضور داشته باشید (یا بیشتر از تاریخی که افسر مهاجرت تعیین کرده است) باید تقاضای امتداد حضور Extension  بدهید. این تقاضا به صورت آنلاین صورت می گیرد و باید پیش از تاریخ خروج شما باشد. اگر اداره مهاجرت با این تقاضا موافقت کند تا زمان جدیدی که تعیین می کنند می توانید در کانادا حضور داشته باشید. معمولا اولین باری که تقاضای امتداد حضور می دهید موافقت می کنند ولی به هر حال تضمینی وجود ندارد. اگر از تاریخ خروج شما بگذرد و متوجه شوید که تقاضای امتداد حضور نداده اید می توانید در فاصله 90 روز از تاریخ مذکور تقاضای احیای وضعیت Restoration of Status کنید. شرح این مسأله از حوزه نوشته حاضر خارج است.

اگر ویزای مالتیپل (مولتی) کانادا را دارید می توانید از کانادا خارج شوید و دوباره به کانادا برگردید. در این صورت به محض ورود می توانید شش ماه دیگر (یا مدت زمانی که افسر مرزی تعیین می کند) در کانادا حضور داشته باشید. دقت کنید که داشتن ویزا ورود شما را به کانادا تضمین نمی کند. اگر در مرز دچار مشکل شوید می توانید از افسر مرزی بخواهید که با مشاور خود تماس بگیرید تا حتی المقدور مشکل را حل کند. افسران مرزی تنها موقعی موظف هستند که با درخواست شما موافقت کنند که شما را بازداشت کنند ولی حتی اگر بازداشت هم صورت نگیرد معمولا با این درخواست موافقت می کنند.

تبدیل ویزای توریستی به اقامت دائم کانادا

اقامت دائم کانادا یعنی اینکه می توانید در هر کجای کانادا زندگی و کار کنید (مثل گرین کارت آمریکا). برای اطلاعات بیشتر درباره اقامت دائم کانادا می توانید به نوشته زیر مراجعه کنید:

به طور معمول در چهار حالت می توان ویزای توریستی را به اقامت دائم کانادا تبدیل کرد:

  • متقاضی با یک فرد کانادایی یا مقیم دائم کانادا ازدواج می کند و آن فرد اسپانسر وی در داخل خاک کانادا می شود. در این حالت متقاضی می تواند حتی مجوز کار در کانادا بگیرد و آن قدر در کانادا بماند که اقامت دائم کانادا بگیرد. این افراد نیاز به خروج از کانادا ندارند. این فرآیند به شرط آن به خوبی و خوشی پیش می رود که اداره مهاجرت با درخواست اسپانسرشیپ و اقامت کانادا موافقت کنند.
  • متقاضی تقاضای پ….ی می کند و تقاضای وی مورد قبول قرار می گیرد. اگر این فرآیند شکست بخورد فرد را از کانادا اخراج خواهند کرد.
  • متقاضی قبل از مسافرت به کانادا برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده است و در میانه مسافرت خود به کانادا با تقاضای وی موافقت شده است. در این شرایط متقاضی می تواند در داخل خاک کانادا به صورت مجازی ورود کند Virtual Landing و ویزای توریستی خود را به اقامت دائم کانادا تبدیل نماید.
  • متقاضی تحت شرایط انسان دوستانه Humanitarian and Compassionate Considerations تقاضای اقامت دائم کانادا داده است. مهاجرت از طریق مسایل انسان دوستانه برای کسانی شدنی است که به کانادا ممنوع الورود هستند یا قوانین عادی مهاجرت شامل حال آنها نمی شود، اما به خاطر صلاح یک یا چند کودک یا به خاطر فشار شدیدی که روی ایشان وجود دارد Hardship می خواهند تقاضای اقامت بدهند. دقت کنید که این روش ارتباطی به پ…ی ندارد. موفقیت این دست پرونده ها پنجاه-پنجاه است و تنها باید به کمک یک وکیل یا مشاور حرفه ای صورت بگیرد.

تبدیل ویزای توریستی به ویزای تحصیلی

به طور معمول در دو صورت کسی که با ویزای توریستی وارد کانادا شده است می تواند ویزای توریستی خود را به ویزای تحصیلی تبدیل کند.

  • متقاضی کمتر از 18 سال سن دارد و قصد تحصیل در مقطع دبستان، راهنمایی یا دبیرستان دارد
  • متقاضی از طرف یک مرکز آموزش عالی به صورت مشروط پذیرش گرفته؛ شرط پذیرش این بوده که متقاضی یک درس پیش نیاز را بگذارند و متقاضی آن درس را در داخل خاک کانادا گذرانده است

 موارد خاص دیگری هم وجود دارد که می توان از داخل کانادا برای ویزای تحصیلی اقدام کرد (مثل کسانی که همسرشان در تیم های ورزشی کانادا حضور دارند یا کسانی که باید از کانادا اخراج شوند ولی به دلایلی که از توان آنها خارج است امکان اخراج آنها در حال حاضر وجود ندارد).

در سایر موارد نمی توان ویزای توریستی را به ویزای تحصیلی تبدیل کرد و اگر از یک مرکز آموزشی پذیرش بگیرید حتما باید تقاضای خود را به یک دفتر ویزای خارج از کانادا بفرستید.  می توان تقاضا را برای دفتر لس آنجلس ارسال کرد ولی تجربه شخصی بنده این است که این دفتر بسیار سخت گیر است.

تبدیل ویزای توریستی به ویزای کار

به صورت پیش فرض نمی توان ویزای توریستی را در داخل کانادا به ویزای کار تبدیل کرد. تنها مواردی که می توان به آنها اشاره کرد موارد زیر است:

  • متقاضی از یکی از روش های آمده در بالا موفق به درخواست اقامت دائم شده است و حال می خواهد تا نهایی شدن تصمیم درباره پرونده خود در کانادا کار کند
  • نوع کار متقاضی به گونه ایست که به طور قانونی بدون نیاز به مجوز کار اجازه کار در کانادا دارد. این موارد بسیار پیچیده است و تنها باید در مشاوره با یک فرد حرفه ای و دارای مجوز در این خصوص تصمیم گیری بشود که مشکل قانونی پیش نیاید
  • همسر متقاضی با ویزای کار یا تحصیل در کانادا حضور دارد

همان طور که ملاحظه می کنید مسایل به آن سادگی نیست که در تبلیغات به عرض شما می رسانند. تمنای من این است که پیش از هر اقدامی و گوش فرا دادن به وعده های اشتباه، حتما با یک متخصص واقعی مشورت کنید.

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

مهندس علیرضا پارسای
مشاور رسمی مهاجرت به کانادا مستقر در شهر تورنتو
استاد رشته مهاجرت کالج اشتون شهر ونکوور

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

مشاوره رسمی ویزا، تابعیت و مهاجرت کانادا

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
Comments are closed.