ویزای کار کانادا – مجوز کار کانادا

ویزای کار کانادا – مجوز کار کانادا

کاریابی در کانادااگر کسی تابع (شهروند) یا مقیم دائم (پی آر PR) کانادا باشد می تواند در هر کجای کانادا کار و زندگی کند. این حق توسط بند 2 ماده 6 قانون اساسی 1982 کانادا تضمین شده است. سایر افراد که بر اساس اصل دوم قانون مهاجرت کانادا فرد خارجی Foreign National نامیده می شوند، تحت شرایط خاصی می توانند در کانادا کار کنند.

ویزای کار کانادا چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانید که در این نوشته منظور از ویزای کار کانادا نوعی مجوز است که به فرد اجازه می دهد در کانادا کار کند. این مجوز Work Permit نامیده می شود. این مجوز به معنای اجازه ورود به کانادا نیست. اگر کسی از کشوری باشد که برای مسافرت به کانادا نیاز به ویزا داشته باشند، برای آنکه بتواند در کانادا کار کند هم باید ویزا بگیرد و هم مجوز (مگر آنکه از مجوز معاف باشد). اما اگر کسی از ویزای کانادا معاف باشد، برای کار در کانادا تنها باید مجوز کار بگیرد (مگر آنکه از مجوز هم معاف باشد). مجوز کار کانادا به طور معمول یک برگه است که هنگام ورود به خاک کانادا در اختیار فرد قرار می گیرد (یا اگر فرد داخل کانادا باشد معمولا برایش پست می شود). روی برگ مجوز کار، محدودیت های مجوز و تاریخ اعتبار آن به همراه یک سری اطلاعات دیگر ذکر شده است. اگر کسی مجوز کار در کانادا داشته باشد ولی ویزا نداشته باشد و بخواهد به خارج از کانادا مسافرت کند باید برای برگشتن به کانادا ویزا بگیرد (مگر آنکه از ویزا معاف باشد). بیشتر این افراد می توانند در داخل خاک کانادا برای ویزای بازگشت خود اقدام کنند. نظر به آنکه شرایط متفاوتی بر این امر حاکم است، لازم است حتما با یک فرد آگاه در این خصوص مشورت کنید.

کار در کانادا بدون مجوز

بعضی از افراد خارجی برای کار در کانادا نیاز به مجوز ندارند. برای مثال می توان به افراد زیر اشاره کرد: (بیشتر این معافیت ها تحت مواد 186 و 187 آئین نامه های مهاجرتی کانادا IRPR تعریف شده اند).

  • کسانی که مجوز تحصیل (ویزای تحصیلی) کانادا را برای مقاطع بالاتر از دیپلم دارند به طور معمول می توانند تا هفته ای 20 ساعت در کانادا کار کنند (و حتی تمام وقت در تعطیلات بین ترم دانشگاه یا مرکز آموزش عالی).
  • کسانی که با ویزای تجاری وارد کانادا شده اند (مثلا برای فروش محصولات شرکت های خارجی به شرکت های کانادایی و …). این مورد پیچیدگی های خاص خود را دارد که شرح آن از حوصله این نوشته خارج است.
  • دیپلمات های خارجی و خانواده آنها
  • برخی ارتشیان که با دعوت ارتش کانادا وارد خاک این کشور می شوند (تحت شرایط تعریف شده در قانون نیروهای مسلح کانادا)
  • برخی کارکنان خطوط هوایی خارجی تحت محدودیت های خاص (مثلا حفظ امنیت مسافران یا گروه پرواز و ….)
  • افراد و گروه های هنری که برای برگزاری نمایش یا کنسرت و امثال آن برای مدتی محدود وارد خاک کانادا می شوند، به شرط آنکه هدف اصلی آنها از این مسافرت به کانادا تهیه یا ضبط فیلم و برنامه های تلویزیونی نباشد (شرح ریزه کاری های مربوط به این گروه از حوصله این نوشته خارج است)
  • ورزشکارانی که برای شرکت در مسابقات وارد کانادا می شوند یا آنکه در خدمت تیم های آماتور کانادایی قرار می گیرند
  • خبرنگاران خارجی که برای گزارش اخبار وارد کانادا می شوند ولی هدف آنها کار برای خبرگزاری ها و شرکت های داخل کانادا نیست (مثلا با مأموریت خبرگزاری کشور خود به کانادا آمده اند و گزارش ها را برای همان خبرگزاری تهیه می کنند)
  • داوران مسابقات ورزشی و فرهنگی
  • استادانی که برای شرکت در جلسه دفاع از تز دانشجویان وارد کانادا می شوند
  • ….

باید تأکید شود که فهرست فوق بسیار کلی است و برای هر مورد با یک فرد متخصص مشورت شود. شرح ریزه کاری ها و پیچیدگی های معافیت از مجوز (ویزای کار) خارج از حوصله این نوشته است.

پیش نیاز ویزا/مجوز کار LMIA

بسیاری از کارکنان و کارگران خارجی باید پیش از اقدام برای ویزای کار مدرکی به نام LMIA دریافت کنند. ال ام آی ای LMIA مخفف Labour Market Impact Assessment است. این مدرک توسط اداره کار کانادا ESDC صادر می شود. اگر این مدرک صادر شود به معنای آن است که استخدام فرد خارجی اثر منفی روی بازار کار کانادا نخواهد داشت. صدور LMIA مستلزم گذراندن مراحل خاصی نظیر انتشار آگهی استخدام در وبسایت ها و نشریات، پرداخت هزینه LMIA (در حال حاضر برای بیشتر موارد 1000 دلار کانادا) و … است. در آینده تلاش خواهد شد که نوشته مفصلی در خصوص ال ام آی ای منتشر شود. با عضویت در خبرنامه مهاجران کانادا می توانید از آخرین نوشته های این وبسایت مطلع شوید.

دقت داشته باشید که دریافت LMIA به معنای دریافت مجوز یا ویزای کار کانادا نیست. پس از دریافت LMIA مثبت لازم است از طریق اداره مهاجرت کانادا برای دریافت ویزای کار Work Permit به طور جداگانه اقدام شود که خود نیازمند ارائه مدارک و فرم های جداگانه ایست.

کار در کانادا بدون نیاز به LMIA

در شرایط خاص فرد می تواند بدون داشتن LMIA برای ویزای کار کانادا اقدام کند. اصول این شرایط در مواد 204 تا 208 آیین نامه های مهاجرتی کانادا تعریف شده است. برای مثال می توان به گروه های زیر اشاره کرد:

  • معافیت از LMIA به واسطه پیمان های دوجانبه کانادا نظیر NAFTA، GATS یا Canada-Chile FTA
  • همسران کسانی که با ویزای کار در کانادا حضور دارند و در یکی از مشاغل مدیریتی، کارشناسی یا تکنسینی کار می کنند
  • همسران کسانی که با ویزای تحصیلی در کانادا حضور دارند
  • کسانی که در کانادا در دوره های تحصیلی مورد قبول اداره مهاجرت تحصیل کرده اند و مشمول مجوز کار پس از تحصیل می شوند PGWP
  • افرادی که در دوره های فوق دکتری یا فلوشیپ کار می کنند
  • پزشکانی که دوره رزیدنسی خود را می گذرانند
  • افرادی که در بنیاد های خیریه یا سازمان های مذهبی فعالیت دارند
  • پرستارهای خانگی و کسانی که از روش تجربه کانادایی برای مهاجرت به کانادا اقدام کرده اند
  • همسران کسانی که با روش تجربه کانادایی Canadian Experience Class به کانادا مهاجرت می کنند
  • افرادی که از روش ویزای استارتاپ Startup Visa اقدام کرده اند و در مرحله اول پذیرفته شده اند
  • کسانی که داخل کانادا هستند و همسرشان برای اسپانسرشیپی آنها اقدام کرده است
  • کسانی که فرانسوی زبان هستند
  • بعضی از افرادی که برای فیلم سازی وارد کانادا می شوند

آنچه در بالا آمد تنها مشت نمونه خروار است. گروه های دیگری نیز هستند که برای گرفتن مجوز کار نیاز به LMIA ندارند. در ضمن تنها عنوان ها آمده است و شرح ریز مسایل مربوط به هر گروه از حوصله این نوشته خارج است. همچنین برای برخی موارد فوق لازم است کارفرمای کانادایی یک سری اقدامات را از طریق اداره مهاجرت کانادا انجام دهد تا بتون تقاضای مجوز کار را ارسال کرد.

مجوز کار باز Open Work Permit

بعضی اوقات اداره مهاجرت برای متقاضی Open Work Permit یا مجوز کار باز صادر می کند. این نوع مجوزها متقاضی را محدود به یک کارفرمای خاص نمی کنند. البته افسر مهاجرت ممکن است یک سری محدودیت ها روی مجوز بگذارد. مثلا از نظر جغرافیایی یا نوع کار محدودیت هایی قائل شود. از جمله کسانی که به طور معمول از این نوع مجوزها دریافت می کنند می توان به همسران کسانی که مجوز کار یا تحصیل در کانادا دارند و فارغ التحصیلان دوره های آموزشی مورد قبول اداره مهاجرت اشاره کرد.

تمدید ویزای کار کانادا

به طور معمول امکان تمدید ویزا/مجوز کار کانادا وجود دارد. منتها بعضی اوقات باید برای تمدید مجوز دوباره LMIA دریافت کرد. همین مسأله در مورد تغییر کارفرما صادق است. اینکه آیا نیاز به LMIA هست یا نیست بستگی کامل به شرایط خاص پرونده دارد.

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

مهندس علیرضا پارسای
مشاور رسمی مهاجرت به کانادا مستقر در شهر تورنتو
استاد رشته مهاجرت کالج اشتون شهر ونکوور

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

مشاوره رسمی ویزا، تابعیت و مهاجرت کانادا

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
Comments are closed.