اهمیت قراردادها در مهاجرت خوداشتغالی

اهمیت قراردادها در مهاجرت خوداشتغالی

این نوشته در تاریخ 12 مارس 2016 برابر 22 اسفند 1394 نوشته و منتشر شده است.


قرارداد و مهاجرت خوداشتغالیروش مهاجرت خوداشتغالی فدرال کانادا به منظور جذب افراد خوداشتغال (خویش فرما) در گروه های زیر پیش بینی شده است:

کسانی که به این روش به کانادا مهاجرت می کنند باید به اداره مهاجرت ثابت کنند که از پنج سال پیش از اقدام برای مهاجرت تا زمانی که افسر مهاجرت به پرونده آنها رسیدگی می کند، حداقل دو سال تمام سابقه کار خوداشتغالی داشته اند. برای اثبات سابقه خوداشتغالی مدارک زیادی می توان ارائه داد ولی مهم ترین این مدارک قراردادهایی است که متقاضی ارائه می کند. به طور کلی قراردادها باید ویژگی های زیر را داشته باشند.

  • وقتی قراردادها را در کنار هم می چینید نشان دهند که فرد حداقل به مدت دو سال پیاپی خوداشتغال بوده است. این بدان معنا نیست که حتما باید قراردادها پشت به پشت باشند. مثلا در مورد یک هنرپیشه ممکن است بین دو قرارداد فیلم وی فاصله بیفتد ولی به هر حال نباید فاصله بگونه ای باشد که خوداشتغالی آن هنرپیشه را زیر سوال ببرد.
  • در متن قراردادها به طور مشخص حدود و وظایف فرد خوداشتغال ذکر شده باشد (نوع خدماتی که ارائه می شود، تعداد ساعت هایی که باید صرف شود و …)
  • در متن قراردادها باید مشخص شود که زمان شروع و پایان قرارداد چه موقع است (مثلا از اول فروردین 1395 تا 20 خرداد 1395)
  • در متن قراردادها باید مسایل مالی به طور دقیق ذکر شود (مثلا آیا به صورت ساعتی پرداخت می شود یا درصدی و پورسانتی یا در مجموع چقدر پرداخت می شود)
  • ارجح است که قرارداد در سربرگ شرکت یا سازمان طرف قرارداد باشد. بدیهی است در قراردادهایی که با افراد حقیقی بسته می شود لزوماً سربرگ وجود ندارد و ممکن است قرارداد در یک کاغذ عادی درج شود.
  • هیچ نوع تناقضی در متن قرارداد با سایر مدارک و فرم ها و نیز واقعیت های این دست قراردادها وجود نداشته باشد

دقت کنید که تنها با ارائه چند قرارداد نمی توان از این روش اقدام کرد، بلکه لازم است متقاضی در کنار قراردادها مدارکی ارائه کند که صحت قراردادها را ثابت کند. برای مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • معرفی نامه یا رضایت نامه Reference Letter: نامه از سوی شرکت یا سازمان یا فرد طرف قرارداد که تأیید می کند فرد خوداشتغال قرارداد را به طور کامل انجام داده است (یا اینکه همچنان در حال تکمیل کار است)
  • مدارکی که نشان دهد متقاضی بابت این قراردادها واقعا پول دریافت کرده است (مثلا تصویر چک هایی که دریافت شده یا رسید هایی که حسابداری یا متقاضی صادر کرده است)
  • عکس هایی که فرد خوداشتغال را در حال کار برروی پروژه مورد قرارداد نشان می دهد
  • وبسایت ها یا بریده جریده هایی که درباره این قرارداد و نقش فرد خوداشتغال در آنها نوشته اند
  • تصویر تبلیغاتی که برای انجام قرارداد منتشر شده است
  • فهرست کسانی که به وسیله فرد خوداشتغال برای انجام قرارداد استخدام شده اند (به همراه دوره ای که در خدمت قرارداد بوده اند و مبالغی که دریافت کرده اند). چنین فهرست هایی باید تا حد ممکن رسمی باشند و ترجیحا به امضای یک الی سه شاهد معتبر برسند (مثلا یک حسابدار خبره یا یک وکیل رسمی دادگستری). اگر بابت این افراد بیمه پرداخت شده است ارائه لیست بیمه توصیه می شود
  • فهرست کسانی که از این قرارداد منفعت برده اند (مثلا اگر قرارداد برای مربی گری یک دوره ورزشی است، فهرست شاگردان این دوره). این فهرست ترجیحا باید رسمی باشد و مثلا به تأیید سازمان طرف قرارداد و یک یا چند شاهد برسد. اگر از خود افراد نامه تأییدیه گرفته شود و در کنار فهرست گذاشته شود بهتر است. مثلا بعضی یا تمام شاگردان وجود دوره را تأیید کنند و از خدمات مربی خود تشکر نمایند.
  • تصویر از حاصل قرارداد (مثلا مجسمه ای که ساخته شده است)
  • هر مدرک دیگری که ثابت کند قرارداد واقعا بسته شده و اجرا شده است (یا در حال اجراست)

هیچ یک از مدارک فوق به تنهایی نه لازم است و نه کافی. یعنی ممکن است هیچ یک از این مدارک را ارائه نکنید و افسر مهاجرت صحت قرارداد را بپذیرد یا اینکه همه این مدارک را ارائه کنید و افسر مهاجرت به صحت قرارداد شک کند.

بعضی اوقات ممکن است فرد خوداشتغال به طور همزمان در چند پروژه درگیر شود. مادامی که همزمانی پروژه ها منطقا ممکن باشد هیچ اشکالی ندارد. بدیهی است که برای همه این پروژه ها باید به طور جداگانه هم قرارداد ارائه کرد و هم مدارکی که در بالا آمده است.

قراردادها مثل ستون اصلی روش مهاجرت خوداشتغالی به کانادا هستند. با این حال در موارد نادر بدون وجود قراردادها و با ارائه مدارک قانع کننده دیگر ممکن است بتوان نظر مثبت افسر مهاجرت را جلب کرد.

بار دیگر تأکید می کنم که صرف قراردادها کافی نیست و لازم است آن قدر مدرک ارائه بشود که افسر مهاجرت به هیچ وجه نتواند سوابق متقاضی این روش را زیر سوال ببرد.

نکته مهم: روش مهاجرت تجاری خوداشتغالی مخصوص کسانی است که ثابت کنند خوداشتغال بوده اند (در زمینه های هنری، ورزشی یا کشاورزی) و همچنین بعد از ورود به کانادا می خواهند و می توانند (از نظر اقتصادی و تجربه کاری و …) در فعالیت های خوداشتغالی شرکت کنند و به پیشرفت هنر، ورزش یا کشاورزی کانادا کمک شایانی کنند. این روش برای دور زدن نظام مهاجرتی نیست و نه تنها پرونده افرادی که سعی بر مدرک سازی کنند یا شرایط لازم را نداشته باشند رد می شود، بلکه ممکن است به مدت ۵ سال به کانادا ممنوع الورود شوند. هنگام اقدام برای این روش به این نکته مهم دقت داشته باشید.

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
Comments are closed.