سرمایه مهاجرت خوداشتغالی در سال 2016

سرمایه مهاجرت خوداشتغالی در سال 2016

برای نسخه جدیدتر این نوشته اینجا کلیک کنید.

این نوشته در تاریخ 1 میل 2016 برابر 12 اردیبهشت 1395 ویرایش شد.


پس انداز در کانادایکی از سوالاتی که موکلین بنده و متقاضیان مهاجرت خوداشتغالی از من می پرسند میزان سرمایه مورد نیاز ایشان برای مهاجرت به کاناداست. این سوال را باید از دو جهت متفاوت بررسی کرد: سرمایه مورد نیاز برای کار در کانادا و پول مورد نیاز برای زندگی در کانادا. در نظر گرفتن هر دو مسأله برای مهاجرت در گروه خود اشتغال اهمیت بسزایی دارد.

سرمایه برای کار در کانادا

کسانی که برای مهاجرت خوداشتغالی Self-employed که به طور کلی یک روش مهاجرت تجاری است اقدام می کنند به دولت کانادا اعلام می کنند که پس از ورود به کانادا کار خوداشتغالی خود را ادامه خواهند داد و از این راه کمک شایانی به اقتصاد کانادا خواهند کرد. بدیهی است که این مسأله نیاز به سرمایه گذاری دارد. به طور کلی سه گروه از نظر اداره مهاجرت کانادا خوداشتغال محسوب می شوند.

بسته به آنکه در کدام گروه باشید و چه نوع فعالیتی را انتخاب کنید سرمایه مورد نیاز شما متفاوت است. برای مثال اگر فردی به عنوان ویراستار کتاب اقدام می کند، عملا به سرمایه زیادی نیاز ندارد. برای ویرایش کتاب به طور معمول دسترسی به یک کامپیوتر کافیست که آن هم هزینه خاصی ندارد. حال بماند که می توانید لپ تاپ خود را به کانادا بیاورید و از آن استفاده کنید. البته در همین روش هم باید مسایل مربوط به تبلیغات و امثال آن را در نظر گرفت. اگر متقاضی، عکاس باشد، آن وقت به اندازه خرید وسایل عکاسی و تبلیغات و غیره نیاز به سرمایه دارد. اگر این فرد قصد افتتاح یا خرید آتلیه عکاسی در کانادا داشته باشد باید نشان دهد که سرمایه لازم برای این کار را دارد؛ اما اگر هدفش عکاسی بدون تأسیس آتلیه است سرمایه مورد نظر به مراتب کمتر است. بخصوص اگر نشان دهد که می تواند وسایل خود را به کانادا بیاورد سرمایه کمتری می خواهد.

در مورد ورزشکاران هم به همین صورت است. اگر فردی به عنوان مربی ورزشی، داور یا ورزشکار حرفه ای وارد کانادا می شود، سرمایه زیادی نمی خواهد. اما اگر همین فرد به عنوان تأسیس باشگاه ورزشی به کانادا مهاجرت می کند لازم است نشان دهد که سرمایه لازم برای انجام چنین کاری را دارد.

بحث کشاورزان کمی پیچیده تر است. به طور معمول خرید زمین کشاورزی یا محلی برای دامداری هزینه بسیار سنگینی می برد و فرد باید ثابت کند که می تواند در کانادا مزرعه یا دامداری بخرد.

در ضمن هنگام مهاجرت روی گرفتن وام حساب نکنید.

به طور کلی وقتی متقاضیان با شرکت مهاجرتی پارسای قرارداد می بندند، شرایط ایشان را بررسی می کنیم و در خصوص نوع کار و سرمایه لازم با ایشان هماهنگی های لازم را به عمل می آوریم. نحوه پر کردن فرم های مهاجرتی در این خصوص بسیار مهم است، چرا که با تغییر کلمات ممکن است سرمایه از مثلاً 100 هزار دلار کانادا به 20000 دلار تغییر پیدا کند. در ضمن هنگام ارسال مدارک برای دفتر ویزا به طور معمول یک طرح تجاری برای متقاضی تهیه می شود که در خصوص سرمایه گذاری توضیحات لازم ارائه خواهد شد. این روزها ارائه چنین طرحی برای کلیه متقاضیان مهاجرت خوداشتغالی اجباری است. دقت کنید که طرح تجاری باید معنی دار باشد. یعنی افسر مهاجرت متقاعد شود که طرح قابل اجراست. وقتی متقاضی به اندازه کافی پول نداشته باشد، گاه امکان نگراش یک طرح تجاری (بیزینس پلن) با معنی و عملی شدنی نیست.

نکته 1: تجربه به بنده ثابت کرده است که هر چه میزان سرمایه متقاضی بیشتر باشد شانس وی بیشتر است. هر چه باشد این روش مهاجرت یک روش مهاجرت تجاری است.

نکته 2: ممکن است متقاضی خیلی دارایی داشته باشد ولی دارایی وی قابل انتقال به کانادا نباشد. در این صورت افسر مهاجرت ادعای متقاضی را نمی پذیرد. مثلا فرض کنید که متقاضی صاحب سه دنگ آپارتمان است و سه دنگ دیگر آن متعلق به برادر وی است. در آن صورت خیلی اوقات افسر مهاجرت فرض را بر این می گذارد که امکان تبدیل این آپارتمان به پول و انتقال آن به کانادا وجود ندارد، مگر آنکه به وسیله مدارکی به وی ثابت شود که مشکلی در راه فروش آپارتمان نیست.

نکته 3: سرمایه و درآمد دو بحث متفاوت است. برای آشنایی با میزان درآمد مورد نیاز در این روش مهاجرتی نوشته “درآمد مورد نیاز برای مهاجرت خوداشتغالی” را مطالعه کنید.

لازم به ذکر است که مهاجران خوداشتغال اقامت دائم کانادا را دریافت می کنند و بعد از ورود به کانادا اجازه دارند در هر کجای کانادا کار و زندگی کنند و محدودیتی در انتخاب نوع کار خود ندارند.

موجودی مورد نیاز برای زندگی در کانادا

طبق قانون مهاجرت کانادا، هر فردی که به این کشور مهاجرت می کند باید نشان دهد که می خواهد و می تواند که روی پای خودش بایستد و برای امور زندگی خود نیازی به گرفتن کمک از دولت و سایر سازمان ها ندارد. برای اثبات این موضوع متقاضی باید نشان دهد که در حساب بانکی خود حدقل به اندازه شش ماه زندگی در کانادا موجودی دارد. مبلغ دقیق حداقل موجودی برای سال 2016 به صورت جدول زیر است. دقت کنید که این مبلغ هر سال تغییر می کند و به طور معمول به آن اضافه می شود. در روش مهاجرت خوداشتغالی مشخصا به وجود این موجودی در حساب بانکی اشاره نشده است ولی نداشتن این مبلغ ممکن است پرونده را به خطر بیاندازد بخصوص اگر متقاضی اموال دیگری نداشته باشد.

تعداد اعضای خانوادهحداقل موجودی (دلار کانادا)
1$12,164
2$15,143
3$18,617
4$22,603
5$25,636
6$28,913
7 نفر یا بیشتر$32,191

من در گذشته موکلینی داشته ام که حساب بانکی شان به اندازه مبالغ فوق پول نداشته ولی اموال و دارایی های دیگری داشته اند که نشان می داده وضع مالی شان خوب است. افسر مهاجرت هم پرونده ایشان را قبول کرده است. با این حال نباید ریسک کرد و بهتر است نشان داد که در حساب بانکی خود به اندازه حداقل شش ماه زندگی در کانادا پول دارید. البته دقت داشته باشید که اگر به ناگاه پولی در حساب شما ریخته شود باید بتوانید به افسر مهاجرت ثابت کنید که این پول متعقل به شماست و از کسی قرض نگرفته اید.

نتیجه گیری

برای مهاجرت از روش خوداشتغالی لازم است نشان دهید که موجودی حساب بانکی و سایر اموال شما از حداقل مجموع سرمایه لازم برای فعالیت خوداشتغالی شما در کانادا و همین طور موجودی لازم برای شش ماه اول زندگی در کانادا بیشتر است. مثلاً اگر کاری که در کانادا انجام خواهید داد به 65 هزار دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و همچنین شما یک خانواده سه نفری هستید در مجموع باید نشان دهید که به حداقل 83617 دلار کانادا دسترسی دارید (یعنی 18617 دلار برای شش ماه زندگی به اضافه 55 هزار دلار برای راه اندازی کاری که مد نظرتان است). در این خصوص اگر از مشتریان شرکت ما باشید، شما را راهنمایی می کنیم که چگونه قدم های قانونی لازم برای اثبات این موضوع را بردارید.

نکته مهم: روش مهاجرت تجاری خوداشتغالی مخصوص کسانی است که ثابت کنند خوداشتغال بوده اند (در زمینه های هنری، ورزشی یا کشاورزی) و همچنین بعد از ورود به کانادا می خواهند و می توانند (از نظر اقتصادی و تجربه کاری) در فعالیت های خوداشتغالی شرکت کنند و به پیشرفت هنر، ورزش یا کشاورزی کانادا کمک شایانی کنند. این روش برای دور زدن نظام مهاجرتی نیست و نه تنها پرونده افرادی که سعی بر مدرک سازی کنند یا شرایط لازم را نداشته باشند رد می شود، بلکه ممکن است به مدت ۵ سال به کانادا ممنوع الورود شوند. هنگام اقدام برای این روش به این نکته مهم دقت داشته باشید.

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
Comments are closed.