اقامت مشروط برای همسران

اقامت مشروط برای همسران

این نوشته در تاریخ 31 دسامبر 2013 برابر 10 دی ماه 1392 نوشته و منتشر شده است.


کاناداهمان طور که بسیاری از خوانندگان مهاجران کانادا مطلع هستند، اداره مهاجرت و شهروندی کانادا CIC از 25 اکتبر 2012 به این سو تغییراتی در آئین نامه های اجرای مهاجرت IRPR اعمال کرد که مهاجرت همسران را به کانادا تحت الشعاع قرار داد. بر اساس این تغییرات اگر فردی به وسیله همسر خود برای مهاجرت به کانادا اسپانسر  Sponsor شود و این دو هنگام باز کردن پرونده مهاجرتی خود دو سال یا کمتر با هم زندگی کرده باشند، اقامت آن فرد هنگام ورود به کانادا، مشروط Conditioned خواهد بود.

به طور معمول وقتی کسی تقاضای مهاجرت به کانادا می دهد، پس از دریافت ویزای اقامت به محض ورود به خاک کانادا (یا اگر قبلا در خاک کانادا حضور دارد به محض مراجعه به یکی از مراکز اداره مهاجرت) مقیم دائم کانادا Permanent Resident خواهد شد. این مسأله در مورد همسرانی که هنگام باز کردن پرونده اسپانسرشیپی خود دو سال یا کمتر با یکدیگر زندگی کرده اند متفاوت است. همان طور که در پاراگراف اول این نوشته آمد، در این شرایط فرد اسپانسرشده هنگام ورود به کانادا علی رغم داشتن ویزای اقامت دائم، اقامت دائم مشروط دریافت می کند. اقامت دائم مشروط به معنای آن است که اگر این ازدواج ظرف دو سال از هنگام مقیم شدن فرد اسپانسر شده به کانادا از هم بپاشد، وی اقامت دائم خود را از دست خواهد داد. بگذارید مثالی بزنم:

فرض کنید اکرم ا. شهروند کاناداست. وی در سفرش به ایران با اسماعیل ب. آشنا می شود. این دو در تاریخ اول نوامبر 2011 با یکدیگر ازدواج می کنند. اکرم ا. در تاریخ اول نوامبر 2012 یعنی یک سال بعد، مجدد به کانادا باز می گردد و برای اسماعیل ب. پرونده اسپانسرشیپ باز می کند. پرونده مهاجرتی ایشان در تاریخ اول دسامبر 2013 یعنی بعد از گذشت 13 ماه به نتیجه می رسد و اسماعیل ب. در تاریخ 15 دسامبر 2013 با ویزای اقامت دائم کانادا وارد این کشور می شود. آقای اسماعیل ب. از هنگام ورود به کانادا تا دو سال بعد یعنی 15 دسامبر 2015 اقامت دائم مشروط دارد. به عبارت دیگر اگر در این فاصله ازدواج ایشان از هم بپاشد، وی اقامت خود را از دست خواهد داد و باید خاک کشور کانادا را ترک کند.

موارد استثنا

خوشبختانه متن قانون، موارد استثنایی را در نظر گرفته است. فهرست زیر موارد استثنا را توضیح می دهد:

  • اگر فرد اسپانسر (در مثال فوق اکرم ا.) در فاصله دو سال از هنگام فرود همسرش به کانادا فوت کند، شرط اقامت برداشته خواهد شد و اقامت فرد اسپانسر شده (در مثال فوق اسماعیل ب.) باطل نخواهد شد.
  • اگر فرد اسپانسر (در مثال فوق اکرم ا.) فرد اسپانسر شده (در مثال فوق اسماعیل ب.) را مورد اذیت و آزار قرار دهد (آزار جسمی، ج…ن….س.ی، روحی روانی و مالی) در آن صورت شرط اقامت برداشته می شود.
  • اگر فرد اسپانسر نیازهای اساسی زندگی را از همسر خود دریغ کند (غذا، لباس، سرپناه، رسیدگی پزشکی و یا هر مورد دیگر که جان وی را به خطر بیندازد)، در آن صورت شرط اقامت برداشته خواهد شد.
  • اگر همسران هنگام باز کردن پرونده مهاجرتی دارای فرزند مشترک باشند، از این قانون معاف می شوند.

دقت کنید که این تغییرات تنها شامل پرونده هایی می شود که از 25 اکتبر 2012 (برابر 4 آبان 91) به بعد باز شده باشند. پرونده های قبلی از این قانون بری هستند. همچنین دقت کنید که افسران مهاجرت ممکن است به صورت اتفاقی یا براساس گزارش هایی که دریافت می کنند از اسپانسر یا همسر وی بخواهند که مدارکی ارائه دهند که ثابت می کند با هم زندگی می کنند. نکته دیگر اینکه افسر مهاجرت حتی بعد از پایان دو سال اگر متوجه بشود که در دوره دو ساله تخلفی صورت گرفته است می تواند اقامت دائم را باطل کند.

اگر اقامت مشروط باطل شود، فردی که تحت تأثیر این قانون قرار گرفته، فرصت دفاع از خود را دارد. برای این کار می توانید با یک مشاور مهاجرت خبره یا یک وکیل مهاجرت مشورت کنید تا شما را در این راه همراهی کند.

علیرضا پارسای

نوشته های دیگر:

 

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
Comments are closed.