مجوز تحصیل در کانادا – ویزای تحصیلی کانادا – تحصیل در مقاطع مختلف برای دانشجویان و دانش آموزان

مجوز تحصیل در کانادا – ویزای تحصیلی کانادا – تحصیل در مقاطع مختلف برای دانشجویان و دانش آموزان

این نوشته در تاریخ 12 ژوئیه 2016 برابر 22 تیرماه 1395 تغییراتی در این نوشته اعمال شد.


تحصیل در کاناداهر سال به طور معمول بیش از 120 هزار فرد خارجی برای تحصیل در دانشگاه ها، کالج ها و مدارس کانادا، مجوز تحصیلی Study Permit دریافت می کنند. همچنین افراد دیگری هم هستند که بدون مجوز تحصیلی در این مراکز آموزشی به تحصیل مشغول می شوند. به طور کلی اگر مقیم دائم Permanent Resident یا تابع Citizen کانادا نیستید و دوره تحصیلی که در آن ثبت نام کنید بیش از شش ماه طول می کشد و به صورت تمام وقت است (یعنی حدود 15 ساعت یا بیشتر ساعات درسی در هفته) باید برای تحصیل در آن دوره مجوز تحصیلی دریافت کنید. مراکز آموزشی از این نظر با قوانین آشنا هستند و می توانند به شما بگویند که آیا برای ثبت نام نیازی به گرفتن مجوز تحصیلی هست یا خیر. همچنین می توانید در این خصوص با یک مشاور مهاجرت آگاه تماس بگیرید.

مجوز تحصیلی را اداره مهاجرت کانادا صادر می کند. مجوز تحصیلی با ویزا متفاوت است. به عبارت دیگر ویزای کانادا به معنای مجوز ورود به کاناداست در حالی که مجوز تحصیلی به شما اجازه می دهد در کانادا باقی بمانید و در عین حال تحصیل کنید. متولدین و شهروندان خیلی از کشورهای دنیا برای ورود به کانادا نیازی به دریافت ویزا ندارند و از گرفتن ویزای توریستی معاف هستند ولی حتی این افراد باید برای تحصیل در کانادا مجوز تحصیلی دریافت کنند (برای مثال می توان به شهروندان کشورهای آلمان، ایتالیا، لهستان، آمریکا و … اشاره کرد).

در مورد شهروندان کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان و سایر کشورهایی که نیاز به ویزای موقت برای ورود به کانادا دارند به طور معمول فرآیند گرفتن ویزا و مجوز تحصیلی یکی می شود. به این ترتیب که فرد به طور همزمان و از خارج از کانادا تقاضای مجوز تحصیلی و ویزای کانادا می دهد. اگر با تقاضای متقاضی موافقت شود برای وی ویزای کانادا صادر می کنند و هنگام ورود به کانادا یا کمی پس از آن مجوز تحصیلی وی در برگ جداگانه ای در اختیارش قرار می گیرد. فرآیند دقیق بستگی به شرایط فرد، تصمیم افسر مهاجرت هنگام بررسی پرونده و پاره ای پارامترهای دیگر دارد.

به طور معمول قدم اول در گرفتن مجوز تحصیلی این است که از سوی یک مرکز آموزش معتبر پذیرش بگیرید و بعد برای گرفتن مجوز اقدام کنید. گرفتن پذیرش گرچه مهم، تنها یکی از عواملی است که تصمیم گیری افسر مهاجرت را تحت تأثیر قرار می دهد. افسر مهاجرت به مسایل دیگری نیز توجه می کند؛ از جمله می توان به مسایل زیر اشاره کرد.

  • آیا شما توانایی پرداخت هزینه های تحصیلی خود را دارید؟ بدیهی است در صورتی که بورسیه شده باشید بخش یا تمام هزینه ها از آن طریق تأمین خواهد شد.
  • آیا شما بعد از پایان تحصیلات کانادا را ترک خواهید کرد؟ به عبارت دیگر وابستگی های مالی و عاطفی شما به کشور فعلی محل سکونتتان چیست؟
  • آیا به اندازه کافی با زبان انگلیسی (یا در صورت فرانسوی زبان بودن مرکز آموزشی با زبان فرانسه) آشنایی دارید؟ به طور معمول نتیجه یکی از آزمون های زبان نظیر آیلتس IELTS یا تافل TOEFL در نظر گرفته می شود (برای زبان انگلیسی).
  • آیا رشته تحصیلی که در آن مشغول به تحصیل خواهید شد با تحصیلات قبلی شما همخوانی دارد؟
  • مقطع تحصیلی شما چیست (زیر دیپلم، کارشناسی، کاردانی، کارشناسی ارشد و …)
  • اعتبار مرکز آموزشی در چه حد است؟ مرکز آموزشی در کدام استان یا شهر واقع شده است؟ مرکز آموزشی دولتی است یا خصوصی؟
  • آیا به کانادا ممنوع الورود هستید؟ برای آشنایی بیشتر با مسایلی که منجر به ممنوع الورود بودن افراد به کانادا می شود اینجا کلیک کنید.

در زیر مسایل مربوط به ویزا و مجوز تحصیلی بر اساس مقاطع تحصیلی مختلف و سایر عوامل معرفی می شود.

مقطع فوق دکتری

مقطع فوق دکتری به طور معمول تحصیل محسوب نمی شود و در واقع نوعی کار در کاناداست. برای این مقطع به طور معمول مجوز موقت کار Work Permit دریافت می کنید نه مجوز تحصیلی.

مقطع دکتری

برای تحصیل در مقطع دکتری به طور معمول ابتدا باید استادی را پیدا کنید که در زمینه مورد علاقه شما فعالیت می کند؛ سپس باید با وی تماس بگیرید تا وی شما را به عنوان دانشجوی خود بپذیرد. از این مرحله است که در عمل پذیرش شما آغاز می شود. به عبارت دیگر به طور معمول برای مقطع دکتری نمی توان مستقیم با دانشگاه تماس گرفت. برای تماس با استادان می توانید به وب سایت دانشگاه مراجعه کنید و در آنجا لیست اساتید را بیابید و با ایشان تماس بگیرید. برای مشاهده لیست بهترین دانشگاه های کانادا و وب سایت های آنها اینجا کلیک کنید.

مقطع کارشناسی (لیسانس) و کارشناسی ارشد (فوق لیسانس)

به طور معمول در این مقاطع، ابتدا از طریق دانشگاه برای گرفتن پذیرش اقدام می کنید. دانشگاه ها برای بررسی تقاضای شما Admission Process مبالغی را دریافت می کنند که به طور معمول بین 60 تا 150 دلار است. این مبالغ قابل برگشت نیستند در نتیجه بهتر است اول خوب در مورد رشته تحصیلی مورد علاقه خود و نیز امکان پذیرش در آن دانشگاه تحقیق کنید تا احتمال گرفتن پذیرش شما زیاد شود. همان طور که در پاراگراف بالا آمد می توانید برای مشاهده لیست بهترین دانشگاه های کانادا و وب سایت های آنها اینجا کلیک کنید.

تحصیل در کالج های کانادا (مراکز آموزش عالی بجز دانشگاه ها)

کالج های کانادا به طور معمول مدارک Certificates یا دیپلم هایی Diplomas در مقاطع مختلف ارائه می کنند. تفاوت مدرک و دیپلم به طور معمول این است که دوره هایی که منجر به مدرک می شوند معمولاً کمتر از یک سال تحصیلی هستند. اگر دیپلم در سطح قبل از لیسانس (کارشناسی) صادر شود مثل فوق دیپلم خودمان است Post Secondary Diploma.  خیلی از کالج ها مدارک و دیپلم هایی در مقطع بعد از کارشناسی هم ارائه می کنند که در اصطلاح Post Graduate Diploma یا Post Graduate Certificate نامیده می شوند. برای مثال نگارنده برای فعالیت در زمینه مهاجرت یکی از دوره های رسمی در این زمینه را گذرانده است [لینک]. همچنین بسیاری از کالج ها با دانشگاه های مختلف برای ارائه مدرک کارشناسی قرارداد دارند و حتی به ندرت خود نیز اقدام به صدور مدرک کارشناسی می کنند. نکته مهم در مورد کالج ها این است که به طور معمول گرفتن پذیرش از آنها نسبتاً آسان است ولی اداره مهاجرت کانادا به ندرت بابت گرفتن پذیرش از کالج ها ویزا صادر می کند (دقت کنید که گول وعده های دروغین را نخورید!). با این حال اگر علاقه مند به تحصیل در مقطع کالج هستید بد نیست اینجا کلیک کنید تا با گروهی از کالج های دولتی کانادا آشنا شوید.

شرکت در دوره های آنلاین

به طور معمول برای شرکت در دوره های آنلاین نیازی به حضور در کانادا نیست، در نتیجه نیازی هم به گرفتن ویزا یا مجوز تحصیلی ندارید. برای آشنایی بیشتر با برخی از این دوره ها می توانید به نوشته زیر مراجعه فرمایید:

گذراندن دوره های آموزش زبان انگلیسی یا فرانسه

در کانادا، هم دانشگاه ها، هم کالج ها و هم بسیاری از آموزشگاه های خصوصی دوره های آموزش زبان انگلیسی یا فرانسه ارائه می کنند. حتی بعضی از این مراکز به شما پذیرش مشروط Conditional Admission می دهند تا در صورت گذراندن دوره های زبان بتوانید در آن مرکز ادامه تحصیل بدهید. متأسفانه گرفتن ویزا یا مجوز تحصیلی برای متقاضیان ایرانی این دوره ها تقریباً محال است، مگر اینکه شرایط کاملاً خاصی داشته باشید (برای مثال بسیار متمول باشید یا مرتب سفرهای خارج از کشور بخصوص به کشورهای اروپایی، استرالیا یا آمریکا داشته اید).

تحصیل در دبیرستان و مقاطع پایین تر

تحصیل در دبیرستان ها و مدارس کانادا کاملاً امکان پذیر است. نظر به آنکه من قبلاً در این باره مقالاتی را منتشر کرده ام توجه شما را به نوشته های زیر جلب می کنم:

ارزشیابی مدارک تحصیلی

برای تحصیل در بسیاری از مقاطع تحصیلی کانادا لازم است مدارک تحصیلی شما ارزیابی شود (به صورت پیش فرض این کار برای مقطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان لازم نیست). سازمان های زیادی هستند که در این زمینه فعالیت دارند. برخی سازمان های مرتبط با این کار در زیر می آید. پیشنهاد من این است که حتی المقدور از سازمان WES استفاده کنید چرا که تقریباً هیچ دانشگاه یا کالجی نیست که ارزشیابی این سازمان را قبول نداشته باشد:

  • سازمان WES
  • سازمان ICAS
  • سازمان IQAS
  • واحد ارزشیابی دانشگاه تورنتو CES

اگر می دانید در کدام دانشگاه قصد تحصیل دارید می توانید از طریق سایت دانشگاه یا تماس مستقیم با ایشان در خصوص سازمان ارزشیابی مورد علاقه ایشان تحقیق کنید.

کار کردن همزمان با تحصیل در کانادا

دانشجویان خارجی اجازه دارند همزمان با تحصیل در کانادا به صورت پاره وقت (تا حداکثر 20 ساعت در هفته) کار کنند. همچنین ایشان می توانند هنگام تعطیلات فصلی مراکز آموزشی به صورت تمام وقت کار کنند. برای اطلاعات بیشتر در این خصوص اینجا کلیک کنید.

مهاجرت به واسطه تحصیل در کانادا

دقت داشته باشید که تحصیل در کانادا یعنی گرفتن ویزای موقت این کشور و حضور موقت در این کشور. با این حال در ادامه تحصیل در کانادا به طور معمول می توان برای کار و اقامت در این کشور اقدام کرد. مهم ترین برنامه برای فارغ التحصیلان کالج ها یا دانشگاه های کانادا مجوز کار بعد از تحصیل است. برای آشنایی بیشتر با این برنامه اینجا کلیک کنید.

بسیاری از استان های کانادا برنامه های خاصی برای مهاجرت دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه های خود دارند. اگر مایل هستید شرایط شما را بسنجیم یا فرم ارزیابی را پر کنید یا با یکی از دفاتر ما تماس بگیرید.

فرم ارزیابی رایگان مهاجرت به کانادا

تماس با دفاتر شرکت مهاجرتی پارسای

موفق باشید

علیرضا پارسای

نوشته های دیگر:

فرم ارزیابی مهاجرت به کانادا

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

Share
Comments are closed.