اقامت دائم کانادا و حفظ آن

اقامت دائم کانادا و حفظ آن

این نوشته در تاریخ 22 ژانویه 2018 برابر 2 بهمن 96 ویرایش شد.


پس از ورود به کانادااقامت دائم کانادا Permanent Resident Status به معنای آن است که شما تابع Citizen کانادا نیستید ولی اجازه اقامت و کار در کانادا دارید (این وضعیت بسیار شبیه داشتن گرین کارت آمریکا برای کسانی است که در آمریکا زندگی می کنند). معمولا این وضعیت وقتی حاصل می شود که به کانادا مهاجرت کنید و یا پس از پذیرفته شدن پ. ن.. ا ه ن د ..گ .ی شما طی مراحلی این امکان به شما اعطا شود. کسانی که مقیم دائم هستند، کارتی دریافت می کنند که معروف به کارت PR است. هنگام ورود و خروج از کانادا لازم است این کارت را همراه داشته باشید. بخصوص موقع ورود به کانادا اگر این کارت همراهتان نباشد، به مشکل جدی برخورد می کنید. به طور معمول در داخل کانادا به این کارت نیاز ندارید.

تفاوت ها بین کسانی که اقامت و تابعیت کانادا دارند

این تفاوت ها بسیار محدود است. کسانی که اقامت دائم کانادا دارند تقریبا همه امتیازات توابع را دارند. برای مثال این افراد می توانند در هر نقطه ای از کانادا اقامت داشته باشند و همین طور هر کار قانونی ای که خواستند انجام دهند (دقت کنید که مهاجران استانی به واسطه قراردادشان ممکن است با محدودیت هایی در خصوص محل زندگی مواجه باشند. معمولا این محدودیت ها پس از مدتی برداشته می شود). لازم به ذکر است که حق کار و زندگی در کانادا در بند 2 ماده 6 قانون اساسی 1982 کانادا و حق ورود به کانادا طبق ماده 27 قانون مهاجرت کانادا تشریح شده است.

تفاوت های عمده آن است که افراد مقیم دائم نمی توانند در رای گیری ها شرکت کنند. در ضمن این افراد گذرنامه کانادایی ندارند و اگر به خارج از کانادا مسافرت کنند، همچنان از گذرنامه کشور اولیه خود استفاده می کنند. برای مثال با داشتن اقامت دائم کانادا شما قادر نیستید بدون ویزا وارد کشور آمریکا بشوید و باید تقاضای ویزا بدهید.

اعتبار کارت اقامت دائم

کارت اقامت دائم و وضعیت اقامت دائم برعکس نام آن، دائمی نیست. برای حفظ این اقامت لازم است در یک دوره 5 ساله حداقل دو سال را در کانادا سر کنید. این که چگونه این دو سال را در کانادا باشید، مهم نیست. مهم آن است که از لحظه ورود Landing به کانادا تا 5 سال بعد از آن حداقل دو سال را پیوسته یا ناپیوسته در کانادا زندگی کرده باشید (برای اطلاعات دقیق تر اینجا کلیک کنید). دقت کنید که معیار محاسبه لحظه ورود به کاناداست نه زمان صدور کارت اقامت.

علاوه بر این اگر فردی که دارای اقامت دائم است مرتکب جرم بزرگی شود، ممکن است اقامت دائم خود را از دست بدهد. بنابراین به قول این ها اگر اقامت دائم دارید Behave yourself یعنی حواستان به رفتارتان باشد. شرایط از دست دادن اقامت کانادا به خاطر ممنوعیت ورود به این کشور طی بندهای 33 تا 43 قانون مهاجرت کانادا IRPA توضیح داده شده است. بد نیست نوشته زیر را هم در این خصوص مطالعه کنید.

وقتی تابع Citizen کانادا می شوید، اتوماتیک اقامت دائم خود را از دست می دهید که البته اتفاق ناخوشایندی نیست چون وضعیت شما دائمی واقعی شده است. هیچ کس نمی توانید تابعیت شما را باطل کند، مگر اینکه برای کسب تابعیت تقلب کرده باشید [لینک]. دقت کنید که طبق قوانین فعلی برای اینکه بتوانید تابع کانادا شوید بعد از کسب اقامت دائم لازم است در یک دوره پنج ساله، حداقل سه سال را در کانادا باشید (البته شرایط برای افراد خاص کمی پیچیده تر است که از حوصله این نوشته خارج است). در ضمن می توانید نوشته زیر را هم مطالعه کنید:

مسؤولیت های مقیم های دائم

افرادی که مقیم دائم هستند، لازم است به قوانین کانادا (در سطح فدرال، استانی و شهرستانی) احترام بگذارند و همین طور مالیات های خود را به موقع پرداخت کنند (بخصوص اگر می خواهند در آینده شهروند یا تابع کانادا بشوند). همچنین باید حداقل 730 روز از هر دوره پنج ساله را در کانادا حضور فیزیکی داشته باشند (در شرایط خاص راه های دیگری برای تأمین 730 روز وجود دارد که در نوشته “اطلاعات تکمیلی درباره حفظ اقامت دائم کانادا” آمده است).

 نوشته های مکمل:

  1. اطلاعات تکمیلی درباره حفظ اقامت دائم کانادا
  2. باطل شدن کارت اقامت دائم PR
  3. ورود به کانادا با کارت اقامت در حال ابطال

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای
مشاور رسمی مهاجرت به کانادا مستقر در شهر تورنتو
استاد رشته مهاجرت کالج اشتون شهر ونکوور

فرم ارزیابی مهاجرت و ویزای کار و تحصیل کانادا

Temporary Visit Visa Assessment form in English

مشاوره رسمی ویزا، تابعیت و مهاجرت کانادا

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم. 

فرآیند مهاجرت به کانادا (اقامت دائم)، ویزای زیارتی (گردشگری)، ویزای تحصیلی و ویزای کار این کشور تابع قانون مهاجرت کانادا و آئین نامه ها و دستورالعمل های ناشی از آن است. این فرآیند منحصر به پر کردن یک سری فرم ساده و ارائه یک سری مدرک نیست. این فرآیند را جدی بگیرید و اگر از خدمات یک مشاور مهاجرت آگاه و مجرب استفاده نمی کنید، حداقل در این خصوص عمیقا تحقیق کنید و متکی به شایعات موجود یا نوشته های فورام ها نباشید.

Share
Comments are closed.