Browsed by
Category: تابعیت و شهروندی

اطلاعات در خصوص تابعیت (شهروندی) کشور کانادا

شهروندی کانادا در 3 سال

شهروندی کانادا در 3 سال

این نوشته در تاریخ 27 فوریه 2016 برابر 8 اسفند 1394 نوشته و منتشر شده است.


دولت جدید کانادا قصد دارد قانون تابعیت (شهروندی) این کشور را بار دیگر تغییر دهد [لینک]. تغییرات اعمال شده در این قانون، شرایط تابعیت را آسان خواهد کرد. همچنین این قانون جلوی طبقه بندی شهروندی را خواهد کرد. جدول زیر این تغییرات را نشان می دهد. این قانون هنوز به تصویب نرسیده است ولی به دلیل آنکه دولت لیبرال یک دولت اکثریت است به راحتی تصویب خواهد شد و به احتمال قوی تا چند ماه دیگر به اجرا در خواهد آمد.

قانون فعلیقانون جدید
ابطال شهروندی کسانی که شهروندی دوگانه دارند و ام.ن..ی.ت م..ل..ی کانادا را به خطر می اندازند.این بخش از قانون حذف خواهد شد.
کسانی که می خواهند شهروند کانادا شوند باید قصد زندگی در این کشور داشته باشند.این بخش از قانون حذف خواهد شد.
متقاضیان شهروندی کانادا باید در 6 سال گذشته حداقل معادل 4 سال در کانادا زندگی کرده باشند.متقاضیان شهروندی کانادا باید در 5 سال گذشته حداقل معادل 3 سال در کانادا زندگی کرده باشند.
متقاضیان شهروندی کانادا باید در 4 سال از 6 سال گذشته حداقل هر سال 183 روز در کانادا حضور فیزیکی داشته باشند.این بخش از قانون حذف خواهد شد.
کلیه مقاضیانی که بین 14 تا 64 سال سن دارند باید نشان دهند که با زبان انگلیسی یا فرانسه آشنایی کافی دارند.کلیه مقاضیانی که بین 18 تا 54 سال سن دارند باید نشان دهند که با زبان انگلیسی یا فرانسه آشنایی کافی دارند.
برای شرط حضور در کانادا باید مدارک مالیاتی در 4 سال از 6 سال گذشته ارائه شود.اگر ارائه مدارک مالیاتی نیاز شود محدود به 3 سال از پنج سال گذشته خواهد بود.
اگر کسی در زندان حضور داشته باشد، روزهای حضور او در زندان هم به عنوان حضور در کانادا قابل محاسبه است.روزهای زندانی بودن برای دریافت شهروندی قابل قبول نخواهد بود.
اگر متقاضی پیش از دریافت اقامت کانادا به صورت قانونی در این کشور حضور داشته (مثلا با ویزای کار یا دانشجویی)، نمی تواند روزهای حضور خود در کانادا به این شکل را برای گرفتن شهروندی کانادا محاسبه کند.تا پنجاه درصد زمان حضور در کانادا پیش از دریافت اقامت دائم برای تقاضای شهروندی قابل محاسبه است.

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
وزیر جدید مهاجرت کانادا و تغییرات نظام مهاجرتی

وزیر جدید مهاجرت کانادا و تغییرات نظام مهاجرتی

این نوشته در تاریخ 4 نوامبر 2015 برابر 13 آبان 1394 نوشته و منتشر شده است.


جان مک کالم وزیر مهاجرت کاناداامروز کابینه جدید دولت کانادا از سوی نخست وزیر این کشور آقای جاستین ترودو  Justin Trudeau معرفی شد. در میان کابینه جدید نامی که بیش از همه بر سرنوشت مهاجرت به کانادا اثر خواهد گذاشت، آقای جان مَک کالِم John McCallum است. آقای مک کالم 65 ساله متولد شهر مونترال است. وی از دانشگاه مک گیل McGill که یکی از بهترین دانشگاه های کاناداست با مدرک دکترای اقتصاد فارغ التحصیل شده است. آقان مک کالم از سال 1976 تا 1994 استاد دانشگاه بود. وی سپس به مدت شش سال با عنوان “سر اقتصاد دان” Chief Economist در رویال بانک Roayl Bank کانادا استخدام شد. آقای مک کالم از سال 2000 وارد سیاست شده و تاکنون فعالیت خود را حفظ کرده است. وی حتی مدتی وزیر دفاع کانادا بود. آقای مک کالم عضو حزب لیبرال کاناداست که اخیراً دولت اکثریت کانادا را شکل داده است.

با ورود لیبرال ها به صحنه قدرت چه تغییراتی در برنامه های مهاجرتی کانادا حاصل خواهد شد؟

پیش بینی دقیق تغییرات در این مقطع ممکن نیست؛ اما براساس صحبت هایی که تا کنون شده است به احتمال قوی تغییرات زیر را مشاهده خواهیم کرد:

  • ظرفیت پذیرش پرونده مهاجرت والدین از 5 هزار پرونده در سال به 10 هزار نفر خواهد رسید. همچنین سرعت رسیدگی به این پرونده ها تا دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد. در حال حاضر زمان انتظار برای این گروه به 4 سال رسیده است و با تغییرات جدید ممکن است که به حدود دو سال کاهش پیدا کند.
  • مهاجرت مشروط همسران حذف خواهد شد. به عبارت دیگر اقامت کسانی که به وسیله همسرشان به کانادا مهاجرت می کنند، مشروط نخواهد بود.
  • سن فرزندان وابسته از زیر 19 سال به زیر 22 سال افزایش پیدا خواهد کرد
  • روش مهاجرت اکسپرس انتری Express Entry به طور کامل تجزیه و تحلیل خواهد شد و در صورت لزوم تغییراتی در آن اعمال خواهد شد
  • روش صدور مجوز کار موقت به طور کامل مورد بررسی قرار خواهد گرفت و تغییراتی در آن اعمال خواهد شد
  • مدت زمانی که دانشجویان و کارکنان خارجی در کانادا حضور دارند برای تابعیت آنها محاسبه خواهد شد. این مسأله شرایط را برای اخذ تابعیت کانادا تسهیل می کند.
  • شرط ابطال تابعیت کانادا به خاطر انجام جرایم سنگین برداشته خواهد شد

به احتمال قوی دولت لیبرال و آقای مک کالم تغییرات دیگری نیز در نظام مهاجرتی کانادا اعمال خواهند کرد. در مجموع انتظار می رود که شرایط مهاجرت به کانادا کمی آسان تر شود و ظرفیت ها نیز افزایش یابند. با این حال باید صبر کرد و دید.

با آرزوی موفقیت برای همه خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
سه طبقه مختلف شهروندی کانادا

سه طبقه مختلف شهروندی کانادا

این نوشته در تاریخ 17 سپتامبر 2015 برابر 26 شهریور 1394 نوشته و منتشر شده است.

این نوشته در تاریخ 18 سپتامبر 2015 برابر 27 شهریور 1394 با افزودن نکته ای بسیار مهم ویرایش شد.


شهروندی و تابعیت کانادادولت کانادا با به اجرا گذاشتن قانون جدید شهروندی (تابعیت) عملاً سه طبقه (کلاس) شهروندی Citizenship مختلف در این کشور به وجود آورده است. اگر با شهروندی کانادا آشنا نیستید، پیشنهاد می کنم پیش از مطالعه این نوشته، مطلب زیر را مطالعه فرمایید:

در این نوشته شهروندی و تابعیت یک معنی دارند. به طور کلی افراد به سه شکل تابع (شهروند) کانادا می شوند:

  • به واسطه تولد در داخل خاک کانادا – طبق قوانین فعلی کانادا هر فردی که بعد از 14 فوریه 1977 در خاک کانادا به دنیا آمده باشد شهروند کانادا محسوب می شود.
  • به واسطه تولد خارج از خاک کانادا –  اگر فردی خارج از کانادا به دنیا بیاید ولی حداقل یکی از والدین وی شهروند کانادا باشند، تحت شرایط خاص، شهروند کانادا خواهد بود. برای آشنایی با شرایط خاص اینجا کلیک کنید.
  • به واسطه حصول تابعیت Naturalization – اگر فردی قبلا اقامت دائم کانادا را داشته باشد، تحت شرایطی خاص می تواند شهروند این کشور شود.

پیش از اجرای قانون جدید شهروندی (یعنی پیش از 11 ژوئن 2015 میلادی یا 21 خرداد 1394)، هر سه گروه عملاً از حقوق شهروندی یکسانی برخوردار بودند. البته طبق ماده 10 قانون شهروندی کانادا Citizenship Act، وزیر مهاجرت می توانست در صورت محرز شدن تقلب گروه سوم (هنگام اخذ اقامت دائم یا شهروندی کانادا)، شهروندی ایشان را باطل کند؛ ولی تفاوت دیگری بین این سه گروه مشاهده نمی شد. بعد از اجرای قانون جدید شهروندی کانادا عملاً شهروندان کانادا به سه دسته تقسیم می شوند که با دسته بندی های فوق متفاوت است.

  • شهروندان درجه 1: کسانی که تنها شهروند کانادا هستند و امکان شهروندی کشور دیگری را ندارند – این افراد به طور معمول کسانی که هستند که در داخل خاک کانادا به دنیا آمده اند، شهروند کشور دیگری نیستند و امکان اخذ شهروندی کشور دیگری را هم ندارند.
  • شهروندان درجه 2: کسانی که قبل از 11 ژوئن 2015 برای حصول تابعیت کانادا اقدام کرده و قبل یا پس از این تاریخ شهروند کانادا شده اند یا کسانی که متولد کانادا هستند اما شهروند کشور دیگری هم هستند.
  • شهروندان درجه 3: کسانی که پس از 11 ژوئن 2015 برای حصول تابعیت کانادا اقدام کرده و شهروند کانادا شده اند – این افراد شهروندی خود را به واسطه تولد به دست نیاورده اند.

به طور کلی امکان سلب تابعیت از شهروندان درجه 1 وجود ندارد. این افراد تحت هر شرایط شهروند کشور کانادا باقی می مانند. در مورد شهروندان درجه 2 مسأله فرق می کند. این افراد اگر مرتکب جرائم خاصی شوند شهروندی خود را از دست خواهند داد. فهرست این جرایم در قانون شهروندی کانادا آمده است، اما به طور کلی این جرایم مرتبط با امنیت ملی کانادا می شود.

در مورد شهروندان درجه 3 علاوه بر محدودیت های شهروندان درجه 2 یک محدودیت دیگر نیز وجود دارد. این گروه از شهروندان هنگام پر کردن فرم های تابعیت خود، اعلام می کنند که قصدشان زندگی درکاناداست (مگر آنکه خود یا همسرشان به واسطه استخدام در ارتش کانادا یا سازمان های دولتی ناچار به زندگی در خارج از کانادا باشند). در قانون شهروندی کانادا ذکر شده است که لازم است این افراد از زمان اقدام برای شهروندی تا هنگام حصول آن در کانادا زندگی کنند. البته شایعاتی در میان است که این افراد حتی پس از شهروندی نیز باید به طور مرتب در کانادا زندگی کنند؛ ولی دقیقاً مشخص نیست که اداره مهاجرت چگونه زندگی در کانادا را ارزیابی می کند و چگونه نسبت به سلب شهروندی این گروه در صورت عدم زندگی در کانادا اقدام خواهد کرد. شایعات موجود در وبسایت ها این است که اگر این گروه بیش از 180 روز از کانادا خارج شوند، شهروندی خود را از دست خواهند داد؛ اما متن قانون به طور مشخص به چنین محدودیتی اشاره نکرده است. همچنین در دستورالعمل های اداره مهاجرت برای افسران مهاجرت و شهروندی اشاره ای به این عدد وجود ندارد. حدس نگارنده بر این است که اگر شهروندان درجه 3 تصمیم به زندگی در خارج از کانادا بگیرند ممکن است در نهایت به جرم “پنهان سازی یا جعل واقعیت” Misrepresentation شهروندی خود را از دست بدهند. باید صبر کرد و دید که در آینده این بخش از قانون به چه شکل به اجرا در خواهد آمد.

 

توضیح تکمیلی مهم: در پی نگارش این نوشته یکی از خوانندگان محترم مهاجران کانادا با بنده تماس گرفتند و با معرفی لینکی برروی وبسایت اداره مهاجرت کانادا، بنده را مطلع ساختند که شرط زندگی در کانادا عملا تنها تا هنگام اخذ شهروندی است و پس از آن به دلیل منشور حقوق بشر کانادا این گروه از شهروندان (یعنی شهروندان درجه 3)، عملا اجباری به زندگی در کانادا ندارند. با توجه به این توضیحات، عملا در حال حاضر تفاوت خاصی بین شهروندان درجه 2 و 3 باقی نمی ماند (بجز فرآیند شهروند شدن که در آن گروه سوم باید از هنگام تقاضای شهروندی تا هنگام اخذ شهروندی در کانادا زندگی کنند). ضمن تشکر از این دوست عزیز، چنانچه این نوشته شبهه ای در دل عزیزان انداخته است عذرخواهی می کنم.

در پایان لازم به ذکر است که در حال حاضر چند سازمان و وکیل کانادایی، دولت وقت را به دادگاه کشانده اند تا تغییرات جدید را حذف کنند و جلوی طبقه بندی شهروندان را بگیرند. هنوز هیچ یک از این شکایت ها به نتیجه نهایی نرسیده است. اگر این دادگاه ها به نتیجه نهایی برسند، شما را در جریان خواهم گذاشت.

با آرزوی موفقیت برای همه خوانندگان وبسایت مهاجران کانادا

علیرضا پارسای

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share
مشاور رسمی تابعیت و شهروندی کانادا

مشاور رسمی تابعیت و شهروندی کانادا

این نوشته در تاریخ 6 ژوئن 2015 برابر 16 خرداد 1394 نوشته و منتشر شده است.


کیک شهروندی کانادادولت کانادا در نظر دارد قوانین جدید تابعیت (شهروندی) Citizenship این کشور را از تاریخ 11 ژوئن 2015 برابر 21 خرداد 1394 به اجرا بگذارد. بنده به زودی روش جدید را در مطلب جداگانه ای توضیح خواهم داد. در این نوشته تنها به این نکته اشاره می کنم که از 11 ژوئن 2015 تنها سازمان رسمی در خصوص مشاوره تابعیت کانادا سازمان ICCRC خواهد بود و اعضای آن مشاور رسمی تابعیت کانادا تلقی می شوند. بدین ترتیب بنده و سایر همکارانم از تاریخ مذکور “مشاور رسمی مهاجرت و تابعیت کانادا” خواهیم بود. یعنی هم به طور رسمی در زمینه مهاجرت به کانادا خدمات ارائه می کنیم و هم در خصوص تابعیت یا شهروندی کانادا. سایر افرادی که می توانند در این زمینه خدمات ارائه کنند وکلای رسمی دادگستری در کانادا، دانشجویان دوره های حقوق کانادا، پارالیگال های کانادا و محضر داران رسمی هستند.

چنانچه کسی جزو این گروه ها نباشد و وکالت شما را بپذیرد نه تنها ممکن است موجب بسته شدن پرونده شما شود، بلکه این مسأله منجر به جریمه نقدی تا سقف 100 هزار دلار کانادا و زندانی شدن وی تا مدت 5 سال خواهد شد.

امیدوارم بتوانم در مقام مشاور رسمی تابعیت کانادا همچون مشاور رسمی مهاجرت کانادا به بهترین نحو ممکن در خدمت عزیزان باشم. اگر در آستانه مهاجرت به کانادا یا تابعیت این کشور هستید با دفتر یا نمایندگی های ما تماس بگیرید.

با آرزوی موفقیت برای یکایک خوانندگان مهاجران کانادا

علیرضا پارسای

فرم ارزیابی مهاجرت کانادا

تماس برای دریافت وقت مشاوره

ثبت نام در خبرنامه مهاجران کانادا

نوشته های دیگر:

سلب مسؤولیت و کپی رایت

ثبت نام در خبرنامه وب سایت

نصب رایگان تولبار “مهاجران کانادا”

تذکر: این نوشته و کلیه نوشته ها و نظرات وب سایت مهاجران کانادا جنبه قانونی، حقوقی یا رسمی ندارد. این نوشته ممکن است مشمول مرور زمان شود. همواره برای مشاوره حقوقی با یک وکیل رسمی مشورت کنید. ما مسؤولیتی در خصوص صحت مطالب یا نظرات موجود در این وب سایت نمی پذیریم.

Share